HS: Suomi houkuttelee robottiautojen testaajia Lappiin – ”jos ne saadaan toimimaan täällä, ne toimivat missä tahansa”

Lapissa pyörii aamun Helsingin Sanomien mukaan miljoonien eurojen bisnes. Autoteollisuus on testannut  Lapissa renkaita ja autojen prototyyppejäj jo vuosikymmeniä. Niiden sekaan Suomi haluaa nyt itsestään ajavia robottiautoja.

Lappiin yritetään Helsingin Sanomien mukaan houkutella autonvalmistajia testaamaan robottiautoja. Suomen valtion tukema Aurora-hanke aloitettiin kaksi vuotta sitten, ja ensi syksyksi Muonioon valmistuu älyliikenteen testeille tarkoitettu tieosuus.

Kuva: Robottiliikenteen esitys, 1.9.2015, Kirsi Miettinen, LVM.

Suomi hamuaa lehden haastatteleman Aurora-ohjelman vetäjän Reija Viinasen mukaan suuria kansainvälisiä alan yrityksiä testaamaan kehitteillä olevia robottiautoja Lappiin.

Suuret autonvalmistajat kilpailevat nyt siitä, mikä yritys saa ensimmäisenä markkinoille toimivan robottiauton. Ennen kuin robottiautot tulevat kauppoihin, niiden tulee selvitä ankarissakin olosuhteissa.

”Täällä on niin ankarat olosuhteet, että jos uusien autojen teknologiset ratkaisut saadaan toimimaan täällä, ne toimivat missä tahansa’’, vakuuttaa Viinanen.

Neuvotteluja on käynnissä monien valmistajien kanssa, mutta julkista on vasta kiinalais-ruotsalainen Volvo, joka on yksi robottiautojen kehittäjistä.

’’Teslan Elon Muskin pitäisi tulla tänne testaamaan tätä teknologiaa.”, Viinanen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

LISÄÄ: 28.12.2016 Helsingin Sanomien artikkeli (LINKKI) ja viisisivuinen ”Suomi testaa robottiliikennettä” -tekniikka-artikkeli Uusiteknologia 2/2016 -lehdessä (LINKKI).

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016