Älyseinäyritys avaa tehtaan Yhdysvaltoihin

Suomalainen älykkäitä viherseinäelementtejä valmistava Naava avaa tuotantolaitoksensa New Jerseyssä Yhdysvalloissa. Samalla Naava ilmoittaa , että se on saanut päätökseen rahoituskierroksen, jossa kerättiin 3,2 miljoonan euroa USA:n markkina-avausta ja kansainvälistä kasvua varten

Uudenlaista IoT-pohjaista älyviherseinää valmistava Naava on perustettu vuonna 2011 ja se työllistää yli 50 eri alojen ammattilaista Jyväskylässä, Helsingissä, Tukholmassa ja New Jerseyssä sekä New Yorkissa USA:ssa. Vuoden 2017 liikevaihdon odotetaan olevan kuusi miljoonaa euroa

Naavan järjestelmässä yhdistetään uusinta tietoliikennetekniikkaa, anturointia ja kasveja kokonaisjärjestelmäksi. ’’Hyödynnämme luonnon omia ikivanhoja innovaatioita, jotka yhdistämme nykyteknologioihin ja moderniin designiin“, sanoo Naavan perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari.

Naavan uusimman rahoituskierroksen pääsijoittajat ovat yhdysvaltalainen Delos, ihmisten hyvinvointia lisäävien kiinteistöjen pioneeri, sekä suomalainen sisäilmastoratkaisuja kehittävä Halton.
Muita uusia sijoittajia ovat muun muassa suomalaisnäyttelijä ja ympäristön puolestapuhujana tunnettu Jasper Pääkkönen.

Aiemmista sijoittajista muun muassa Leena Niemistö, Jaakko Ollila, Hannu Turunen, Sitra and Butterfly Ventures osallistuivat myös tälle rahoituskierrokselle. Yhteensä Naava on nyt kerännyt liki kuusi miljoonaa euroa pääomasijoituksia yksityisiltä sijoittajilta ja sijoitusyhtiöiltä.

Naava kerää tällä hetkellä 2,2 miljoonaa euroa lisäsijoitusta ruotsalaisen Pepinsin joukkorahoituspalvelun kautta. Yritys on saanut myös tuotekehitystukea yli miljoona euroa Tekesiltä, Elyltä ja EU:lta.

LISÄÄ: Naavan älyseinän toiminta (LINKKI), animaatio) ja video, jossa Naavan perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari kertoo ideastaan (LINKKI, Youtube-video)