Trafi2017: Avoimesta datasta kimmoke uusiin sovelluksiin

Avoin data luo ihan uudenlaista tekemistä ja uusia mahdollisuuksia, arvioi liikennedataansa jakava Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Uusimpana virasto tarjoaa kehittäjille tutkimuskäyttöön kerättyä tieliikennedataa. Trafi järjesti avoimesta datasta myös seminaarin, jonka esitykset on katsottavissa nettivideoina.

Trafin avointa ajoneuvodataa ladataan tasaiseen, noin tuhannen latauksen kuukausitahtiin. Venedataa ladataan parisataa kertaa kuukaudessa ja alusdatan latauksia on muutamia kymmeniä.

”Tieto ja data on ylipäätään tärkeää, koska kaikki tulevaisuuden palvelut tässä digitaalisessa maailmassa tulevat muodostumaan tiedon varaan ja tiedon avulla tehdään uusia innovaatioita”, sanoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Uusien tulokkaiden, joulukuussa julkaistujen ilma-alusten ja rautatiekaluston data innosti. Ilma-alusdataa ladattiin yli 300 kertaa ja rautatiekaluston dataa lähes 400 kertaa. ’’Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko tältä puolelta jotain sovelluksia tai muita datankäyttöideoita yleiseen jakoon”, tietojohtaja Juha Kenraali.

Ensimmäinen ajoneuvodatan pilotti julkaistiin kesällä 2014, minkä jälkeen Trafi on avannut uutta dataa säännöllisesti.  Trafi päivittää sen rekistereistä avattavat datat neljästi vuodessa.

LISÄÄ: Trafin  #Liikennelabra goes avoin data -seminaarin voi katsoa nettivideona  (LINKKI). Ps. Videon alussa lyhyt tyhjä osuus!  ja LVM:n tekemä selvitys (LINKKI, pdf, 0,8 Mt)

Kuva: Trafin seminaari 24.1.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016