Video: Tässä syyt Samsungin akkuongelmiin

Samsung julkisti aamuyöstä Galaxy Note7 -puhelimien akkuongelmiin liittyvän selvityksensä. Perussyynä akkujen ylikuumentumiseen ja räjähtämiseen olivat liian ohuet eristykset ja terävät hitsaussaumat ja osasta eristysteippien puuttuminen. Mukana on linkit akkuselvityksiin ja videoon, jossa kerrotaan akkujen valmistusviat ja rakenneongelmat.

Samsungin uutta huippupuhelinta vaivanneet akkuongelmat nousivat niin suuriksi, että yritys päätti julkistaa yksityiskohtaisen raportin akkuongelmiin johtuneista syistä.

’’’Selvityksissämme joissakin akuissa positiiviset ja negatiiviset elektrodit pääsivät koskettamaan toisiaan, kertoi Samsungin matkapuhelinalueen johtaja Koh Dong-jin yöllä Soulissa järjestetetyssä lehdistötilaisuudessa.

Samsung teki vikaa etsiessään kokeita 30 000 eri akkuyksilöllä. Samsungin Soulin lehdistötilaisuudessa omat selvityksensä esittelivät myös UL:N Sajeev Jesudas, Exponentin Kevin White ja TUV Rheinland AG:n Holger Kunz.

Samung kertoi perustaneen akkuongelmien takia erityisen taustaryhmän, jossa olivat Cambridgen yliopistosta professorit Clare Grey, UC Berkeleystä Gerbrand Ceder ja Stanfordin yliopistosta Yi Cui ja kosultti Amazisa Toru Amazutsumi. Yritys esitteli myös uuden kahdeksan osan akkutestiohjelmansa (kaavio alempana).

Akkuongelman takia Samsung lopetti Galaxy Note 7:n valmistuksen vuoden lopulla ja aloitti laajan puhelimien takaisinvedon markkinoilta. Ennen sitä yritys oli yrittänyt korjata ongelmaa vaihtamalla akkuvalmistajaa, mutta ongelmat jatkuivat.

LISÄÄ: Akkuongelmien tutkimusraportit esityskalvoina:  Tutkimuslaitos UL:n (LINKKI),  Exponentin (LINKKI), TUV Rheinlandin (LINKKI), Samsungin video akkujen vioista (LINKKI) ja syyskuussa 2016 julkaistu uutinen Samsungin akkuongelmasta (LINKKI).

Päivitetty 23.1.2017