Finanssiala hakee kasvua uusista teknologioista

Pohjoismaiset maksu- ja muut finanssialan palvelut tarvitsevat entistä enemmän uudenlaista ohjelmisto- ja maksujenvälitystekniikkaa. Alan teknologiayritykset ovat saaneet konsulttiyritys Deloitten selvityksen mukaan enemmän sijoituksia kuin mikään muu kasvuyritysalue.

Pohjoismaissa on satoja pankki- ja vakuutusalaa palvelevia ns. fintech-yrityksiä, joilla on toinen toistaan innovatiivisempia teknologiaratkaisuja. Pohjoismaat yritykset päihittävät Euroopan talousmahdit sijoitusten määrässä, selviää Deloitten ja Nordic Webin julkaisemasta Fintech in the Nordics -tutkimuksesta.

”Vaikka fintech-ala on kovassa nosteessa, pohjoismaisen markkinan kypsymättömyyttä kuvaa se, että suurin osa sijoituksista tehdään alkuvaiheen kasvuyrityksiin. Kasvuyritysten myöhemmissä rahoituskierroksissa ulkomaisen pääoman osuus on vielä suuri”, toteaa Deloitten pankki- ja vakuutussektorin toimialajohtaja Ilkka Huikko.

Ruotsi pitää Fintech-sijoituksissa kärkisijaa, kun verrataan yksittäisten alan yrityksiin tehtyjen sijoitusten määrää. Tammikuusta 2014 lähtien Ruotsissa on tehty 50 yksittäistä sijoitusta, kun Suomessa sijoituksia alan yrityksiin on tehty kahdeksan, Tanskassa 22 ja Norjassa kuusi.

Ruotsin kärkisijaa selittää maan fintech-alan ympärille rakentunut vahva ekosysteemi, jota tukee Deloitten mukaan esimerkiksi yrittäjäkulttuurin arvostus. Spotifyn, Kingin ja Klarnan kaltaisten menestystarinoiden ansiosta yrittäjyydestä on tullut hyvin suosittua.

LISÄÄ: Fintech in the Nordics -tutkimus (LINKKI, pdf)

Aloituskuva: iZettle

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016