700 megahertsin laajakaista käyttöön – asennukset päätökseen

Antennitelevisioverkon verkko-operaattori Digita on saanut päätökseen heinäkuussa 2015 Pohjois-Suomesta käynnistyneet 700 megahertsin taajuusmuutostyöt. Langattoman laajakaistan käyttö taajuusalueella voidaan aloittaa helmikuun alusta.

Taajuusmuutokset perustuivat valtioneuvoston vuonna 2012 eduskunnalle antamaan sähköisen median viestintäpoliittiseen ohjelmaan sekä kansainvälisiin ja kansallisiin päätöksiin.

Näiden päätösten mukaan kyseinen antennitelevisioverkon käytössä ollut 700 megahertsin taajuusalue päätettiin siirtää langattoman laajakaistan käyttöön.  Muutos edellytti tv-lähetysten poistamista Digitan valtakunnallisen UHF-verkon käytössä olleelta taajuusalueelta.

Viestintävirasto aloitti 700 MHz siirtymään liittyvät neuvottelut naapurimaiden kanssa jo vuonna 2012. Näin varmistettiin televisiotoiminnan riittävät taajuusresurssit ja häiriötön taajuuksien käyttö. Muutostöiden aikana Viestintävirasto vastasi viestinnän koordinoinnista ja panosti myös yhteisantennikiinteistöille ja tv-katsojille suunnattuun viestintään.

”700 MHz taajuusmuutos on ollut digi-tv-ajan suurin kuluttajiin vaikuttava verkkomuutos. Vaikka taajuusmuutostyö on edellyttänyt merkittävää panostusta ja venymistä, olemme pystyneet toteuttamaan sen hyvin ja aikataulussa’’, kertoo verkkoa operoivan Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016