Suomi hakee tekoälystä innovaatioita

Uuden suomalaisen tekoäly-kampanjan tavoitteena on innostaa yrityksiä tarttumaan tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin. sekä syventää ja lisätä alan osaamista Suomessa. Pohjoismaissa toimivista tekoälyä kehittävistä yrityksistä lähes puolet on jo Suomesta.

Uusi Team Finland-toimijoiden augmented Intelligence -tekoälykampanja tarjoaa rahoituksen lisäksi ajankohtaista tietoa muun muassa tekoälyteknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista ja tekoälyä soveltavista innovaatioista eri puolilla maailmaa.

Pekka Sivonen, Tekes

Uudessa kampanjassa myös verkotetaan alan yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja muita julkisia toimijoita. ’’Tutkimuksen mukaan tekoälyn laajamittainen soveltaminen laajasti yhteiskunnassa voi kaksinkertaistaa Suomen bruttokansantuotteen kasvun’’, sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen (kuvassa)

Lähes puolet Pohjoismaissa toimivista tekoälyä kehittävistä yrityksistä on Sivosen mukaan Suomesta ja näin tekoälyn laajamittainen käyttö on luonnollisin jatko muulle teknologiaosaamisellemme. Suomi onkin hänen mukaansa monin tavoin muita maita valmiimpi toivottamaan tekoälyn tervetulleeksi meidän kaikkien arkea helpottamaan.”

Tekoälyn hyödyntämistä liiketoiminnassa havainnollistetaan vuoden 2017 aikana kuukausittain järjestettävissä toimialakohtaisissa Reboot Finland D.Day-tapahtumissa. Niihin Tekes kokoaa yhteistyökumppaneidensa Nokian, VTT:n, Teknologiateollisuuden, Finpron ja CGI:n kanssa noin 200 yritystä per tapahtuma pohtimaan tekoälyn, 5G:n, täydennetyn todellisuuden ja lohkoketjuteknologioiden yhteisvaikutusta toimialaan, sen yrityksiin ja niiden tuotteisiin.

LISÄÄ: Team Finland Augmented Intelligence – Tekoäly -kampanja (LINKKI) ja D.Day-tapahtumat (LINKKI)

TAUSTAA: Mikä tekoäly on?

Tekoälyn avulla koneet pystyvät hyödyntämään dataa ja oppivat sen avulla itsenäisesti. Tekoälyä hyödynnetään jo esimerkiksi virtuaalisissa assistenteissa, autonomisissa kulkuneuvoissa, älykkäissä lääketieteellisissä kuvantamisjärjestelmissä ja vähittäiskaupan markkinointikampanjoissa. (Lähde: Tekes)

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!