Teknologiateollisuus: Tekes-tuet takaisin

Suomen vienti ei kasva ilman tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja. Niihin tehtävät investoinnit ovat elinehto Suomen kilpailukyvylle, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen. Hän haluaa Tekes-tuet takaisin.

Suomen teollisuuden pitkään odotettu toipuminen kasvun tielle on toteutumassa. Teknologiateollisuuden yritykset arvioivat kiinteiden investointiensa kasvavan tänä vuonna.

Huolestuttavaa on teollisuusliiton mukaan kuitenkin, että teollisuuden tutkimus- ja tuotekehitystoiminta supistui jälleen viime vuonna. Myös viennin vaatimaton kehitys aiheuttaa huolta.

Myös verojärjestelmän tulisi Teknologiateollisuuden mukaan olla kilpailukykyinen, jotta Suomi olisi houkutteleva investointien ja yritysten sijoittautumiskohteena. Valtiovarainministeriön verotyöryhmä ei kuitenkaan ehdottanut helmikuun alun raportissaan investointeja tukevia uudistuksia yritysverotukseen.

Suomessa on leikattu viime vuosina yrityksille suunnattua tutkimus- ja tuotekehitysrahoitusta. Tämä linja poikkeaa Teknologiateollisuuden mukaan selvästi monien verrokkimaiden toimenpiteistä.

’’Rahoitusta tulisi ohjata Tekes-tukiin, mutta myös tukemaan yksityisen ja julkisen sektorin toimijoita rakentamaan uudenlaista innovaatio- ja tutkimusyhteistyön kumppanuusmallia’’, Teknologiateollisuuden Jorma Turunen sanoo.

Kaikkia tarvitaan Turusen mukaansa kasvuun. Globaaleilla yrityksillä, pk-yrityksillä ja startup-yrityksillä on oma roolinsa arvoverkoissa.

Kone-, metalli-, elektroniikka- ja it-alueista koostuva Teknologiateollisuus vastaa 75 prosentista Suomen teollisuuden tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää noin 270 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016