Ruuvimeisselitkin siirtyvät internetiin

Ericsson esittelee Intelin ja China Mobile kanssa Barcelonassa tehdasta, jossa ruuvimeisselitkin ovat liitetty esineiden internettiin. Demossa hyödynnetään uutta LTE-verkon NB-IoT (narrow band IoT) -tekniikkaa.

China Mobile ja Ericsson ovat yhdessä Intelin kanssa kokeilleet ensimmäisinä mobiiliverkon yli toimivaa IoT:tä verkottuneessa tehtaassa.  Testipaikkana oli Ericssonin tytäryhtiön Ericsson Panda Communication Companyn tehdas Nanjingissa.

Tehtaassa on noin 1000 tarkkuusruuvimeisseliä, jotka vaativat rutiinitoimenpiteenä kalibrointia ja voitelua sen mukaan, miten paljon sitä on käytetty. Aikaisemmin seurantatiedot näistä toimenpiteistä on tehty paperille.

Verkkoon kytkettyjen ruuvimeisseleiden avulla tehdas voi Ericssonin mukaan luopua käytön manuaalisesta seurannasta ja siirtyä automaattiseen ratkaisuun. Myös huoltotöitä voidaan optimoida analytiikan perusteella. Verkkoon kytkemisen hyötyjä ovat myös työkalujen pidempi käyttöikä ja inhimillisen virheiden väheneminen.

Mobile World Congress -tapahtumassa demotaan tehtaalla käytettävää tarkkuusruuvimeisseliä, johon on liitetty liikettä seuraavat ns. NB-IoT (narrow band IoT) -anturit.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016