Aurinko varmistaa suomalaispaikantimen

Espoolainen Emergence on kehittänyt paikannuslaitteen, joka toimii aurinkopaneelin ja akun avulla jopa kymmenen vuotta ilman latausta tai huoltoa. Yritys sai viime vuoden Slushissa Elisan IoT-palkinnon. Moduuli lähettää paikkatietonsa noin 20 kertaa vuorokaudessa.

Suomalaislaite sopii paikasta toiseen siirtyvien koneiden, laitteiden ja tavaroiden seurantaan silloin, kun perinteiselle paikannuslaitteelle. Laite tukee GPS:n lisäksi Glonass- ja eurooppalaista aloittavaa Galileo-satelliitteja.

Paikantimen hyödyntämiskohteita ovat esimerkiksi maa-, meriliikenne- ja työmaakontit, nosturit ja muut vuokrakoneet, peräkärryt ja trailerit sekä hyöty- ja ongelmajätteen keräysastiat.

’’Nykyisten mobiiliverkostoissa toimivien GPS-paikannuslaitteiden ongelmana ovat vain muutamasta viikosta kuukausiin kestävät akut’’, sanoo espoolaisen Emergencen toimitusjohtaja Vesa Aaltonen.

Emergencen paikannuslaite syntyi alkuaan asiakastarpeen pohjalta sekä prototyyppien ja pilotoinnin kautta. Esimerkiksi Liikenneviraston kanssa on meneillään merimerkkien paikannuspilotti. Paikkatieto paljastaa meriviittojen siirtymisen jäiden tai muiden syiden vuoksi.

Espoolaisyritys voitti viime vuoden lopulla Elisa Innovation Challenge -kilpailun kasvuyrittäjien Slush 2016 -tapahtumassa. Kaksiosaisen kilpailun voittajina palkittiin Emergencen lisäksi Lukoton.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi!