Teknologia-ala tarvitsee lisää naisia

Teknologia-ala on varsin miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Teknologiateollisuus pyrkiikin nyt uusilla ohjelmilla ja verkostoilla tekemään teknologia-alasta aiempaa houkuttelevampi myös tytöille ja naisille.

Tietotekniikkayritys Microsoftin tuore tutkimus osoittaa, että vaikka useimmat suomalaistytöt kiinnostuvat tiedeaineista noin 11 vuoden iässä, heidän kiinnostuksensa tieteeseen ja teknologiaan romahtaa yläkouluiässä. Uusiksi keinoiksi on otettu MyTech- ja Women in Tech -hankkeet sekä ohjelmistoyrittäjien kanssa #diginaiset-hanke.

Uutta valtakunnallista, yläkoulujen ja lukioiden tytöille tarkoitettua MyTech-ohjelmaa kokeillaan keväällä 2017. Kouluille tarjotaan alusta, jolla voiraan rikastuttaa opetusta yhteistyössä yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Women in Tech on puolestaan teknologiateollisuuden kumppaniverkostossa virinnyt yhteistyöfoorumi, joka haluaa innostaa naisia teknologia-alalle. Hankkeen tarkoitus on herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvistä valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

Uusin avaus on yhdessä ohjelmistoyrittäjien järjestön kanssa toteutettava #diginaiset-kampanja, jossa etsitään sopivaa haastetta naisista koottavan huippuosaajatiimin ratkaistavaksi.

Syksyllä järjestetään kolmiviikkoinen Maankoodauskurssi. Kyse on tiiviistä ohjelmointisprintistä, jonka aikana kourallinen yritysten lahjoittamia koodareita, designereitä ja muita ammattilaisia, rakentaa digiratkaisun johonkin suomalaisen yhteiskunnan kipukohtaan.

LISÄÄ: MyTech (LINKKI), Women in Tech (LINKKI) ja #diginaiset (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016