Vähän kuluttavia AVR-ohjaimia

Microchip laajentaa Atmelin oston mukana tulleiden AVR-ohjainpiirien tuotevalikoimaa kolmella uudella piirillä. TinyAVR MCU -ohjainpiirit tarjoavat nyt enemmän suoritustehoa vähemmällä virrankulutuksella.

Microchipin ATtiny1617 -sarjan AVR-mikro-ohjaimet tarjoavat Core Independent Peripherals –oheispiiritoiminnot. Ne auttavat lisäämään järjestelmän suoritustehoa ja vähentämään samalla virrankulutusta.

Uudet mikro-ohjainpiirit laajentavat muistitarjontaa uusilla 16 kilotavun flash-laajennuksella, pysyen pinni- ja koodi-yhteensopivina äskettäin julkaistuille ATtiny817 -sarjan piireille.

Uusi mikro-ohjain tarjoaa 16 kilotavua flashia, 256 bittiä EEPROMia ja kaksi kilotavua RAM-muistia. Piirejä on 14-, 20-, ja 24-pinnin koteloissa.

Uudet sisältävät muista tinyAVR mikro-ohjaimista tutut toiminnot kuten Event System Controller, jonka avulla oheislaitteet voivat kommunikoida varsinaista ohjainyksikköä rasittamatta. Sem avulla voidaan räätälöidä ohjaimen kokoonpanoa omiin sovelluksiin sopivaksi.

Uusien piirien Peripheral Touch Controller (PTC) -osuu yksinkertaistaa kapasitiivisen kosketusnäyttöjärjestelmien käyttöönottoa. Piirillä on 20 megahertsin sisäinen oskillaattori ja nopea sarjaliikenne USART-, SPI- ja I2C-liitännöillä.

Mukaa on myös sovelluskohtaiset konfiquroitavat logiikkalohkot, 10-bittinen AD-muunnin (sisäiset jännitereferenssit, käyttöjännitteet välillä 1,8 – 5,5 volttia) ja picoPower –teknologia, jossa lepotilan virrankulutus on pienimmillään 100 nanoampeeria.

Uusien piirien kanssa voi käyttää edelleen Atmelin Studio 7 -kehityspakettia (IDE), STK600 alustaa sekä Atmelin ilmaista nettipohjaista Start-työkalua. Online-työkalun avulla voidaan kehitystyössä.konfiguroida oheislaitteita ja ohjelmia.

LISÄÄ: Microchip 1617-sarja (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!