IDS2017: IoT pääsee käyttöön – hoitotuoli kertoo istujastaan

Suomalainen hammashoitolaitteiden valmistaja Planmeca tuo verkon lisäksi analytiikkatyökalun Romexis Insights. Sen avulla voidaan seurata esimerkiksi laitteiden tilaa, saada hälytyksiä ja seurata potilasmäärien lisäksi istuma-aikoja niiden laitteiden osalta, joissa on potilaan havaitseva tunnistin.

Planmeca esittelee uuden tavan tarkastella klinikan toimintaa. Verkkopohjainen Planmeca Romexis Insights -analytiikkapalvelu tarjoaa klinikoille interaktiiviset ja ajantasaiset raportointinäkymät sekä työkalut toiminnan arviointiin ja suunnitteluun sekä ennakoivaan kunnossapitoon käyttötilastojen muodossa.

”Laitteiden liitettävyydestä ja reaaliaikaisesta käytön seurannasta on tullut arkipäivää monella, IoT-palveluihin enenevästi siirtyvällä teollisuuden alalla”, kertoo Planmecan varatoimitusjohtaja Tuomas Lokki .

Planmeca Romexis Insights tukee myös muiden valmistajien tuotteita. Verkkopalveluna sitä voi käyttää millä tahansa tuetulla selaimella, myös älypuhelimessa. Helsinkiläisyrityksen tuotteisiin on sisältynyt yli vuosikymmenen ajan liitännät paikallisverkon välityksellä.

Yritys esittelee uusien IoT-ratkaisujen lisäksi Ranskan Colognessa eilen alkaneessa hammaslääketieteen IDS-messuilla uutta pienikokoista hammashoidon Planmeca Emerald käsiskanneria sekä Planmeco Visio -röngenlaitetta sekä ledipohjaista Solea -hoitovalaisinta.

Lauantaihin jatkuvaan tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 140 000 kävijää.

Kuvat: Planmeca

TAUSTAA: 

Hammashoitoyksiköiden valmistusta Herttoniemen tehtaalla Helsingissä

Planmeca on osa terveysteknologian alalla toimivaa Planmeca Groupin emoyhtiötä. Konserni tuottaa  hammashoitokoneita, CAD/CAM-ratkaisuja, 2D- ja 3D-röntgenlaitteita, ohjelmistoratkaisuja, mammografialaitteita sekä hammashoidon instrumentteja.

Yhtiöryhmän liikevaihto on noin 740 miljoonaa euroa (2014), ja se työllistää lähes 2 700 henkilöä ympäri maailmaa.

Planmecan pääkonttori sekä tuotteiden suunnittelu- ja valmistustoiminnot sijaitsevat Helsingin Herttoniemessä. 98 prosenttia tuotteista menee vientiin yli 120 maahan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016