Datakeskustoimija jatkaa kasvuaan – Suomi saa osansa

Datakeskuksia operoiva Equinix laajenee voimakkaasti myös tänä vuonna. Osansa  kaikkiaan miljardin dollarin laajennusohjelmasta saa myös Suomi, jossa yrityksellä on kuusi datakeskusta.

Equinix avaa kuluvan vuoden aikana viisi uutta International Business Exchange -keskusta (IBX) sekä laajentaa 14 olemassa olevaa konesalia. Uudet datakeskukset avataan Sao Pauloon, Frankfurtiin, Amsterdamiin, Yhdysvaltain Piilaaksoon ja Washington D.C:hen.

Nykyisiä datakeskuksia laajennetaan Helsingissä, Amsterdamissa, Dallasissa, Dubaissa, Dublinissa, Frankfurtissa, Hong Kongissa, New Yorkissa, Pariisissa, Rio de Janeirossa, Singaporessa, Torontossa ja Zürichissä.

”Suomella on erinomainen sijainti idän ja lännen välissä, mikä tekee meistä houkuttelevan paikan datakeskuksille”,  sanoo Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen

Huippunopea merikaapeli Suomen ja Saksan välillä tuo keskieurooppalaisille yrityksille suoran ja nopean väylän Venäjän ja Aasian markkinoille”, Holopainen tarkentaa.

Vuosi sitten Equinix avasi uudet datakeskukset Dallasiin, Sydneyyn ja Tokioon sekä osti Bit-islen liiketoiminnot Japanissa ja Telecity Groupin Euroopassa. Joulukuussa 2016 yritys ilmoitti ostavansa Verizonin datakeskusliiketoiminnan Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Equinix on investoinut viime vuosina yli 17 miljardia dollaria maailmanlaajuisen datakeskusten verkostonsa rakentamiseen, laajentamiseen ja kehittämiseen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!