ABB ostaa logiikkavalmistajan

ABB ostaa automaatiologiikoita valmistavan Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH:n. Kaupan jälkeen itävaltalaisesta B&R:stä tulee osa ABB:n teollisuusautomaatioryhmää, josta muodostetaan uusi yksikkö Machine & Factory Automation.

Automaatioyritys B&R:n perustivat Erwin Bernecker ja Josef Rainer vuonna 1979, ja sen pääkonttori on Itävallan Eggelsbergissä. Yhtiö työllistää yli 3 000 ihmistä, joista noin 1 000 työskentelee tuotekehityksessä.

Itävaltalaisyhtiö toimii 70 maassa ja sen myynnin arvo on yli 600 miljoonaa dollaria (2015/16), Koko kone- ja tehdasautomaation markkinoiden arvo on 20 miljardin dollaria.

B&R:n kone- ja tehdasautomatiikalle suunnatut tuotteet, ohjelmistot ja ratkaisut yhdistetään ABB:n robotti- prosessiautomaatio-, digitaali- ja sähköistystarjontaan.

ABB saa kaupan myötä B&R:n ohjelmoitavat automaatiologiikat (PLC:t), teollisuustietokoneet (kuvassa) ja liikkeenohjauksen sekä ohjelmisto- ja ratkaisuvalikoiman.

Molemmilla yrityksillä on ollut toisiaan täydentävät portfoliot. ABB palvelee teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoja, kun B&R on fokusoitunut enemmän kone- ja tehdasautomaation ratkaisujen toimittamiseen muovi-, pakkaus- ja elintarviketeollisuuteen.

Uuden ABB:n Machine & Factory Automation ryhmän johtoon tulee nykyinen B&R:n toimitusjohtaja Hans Wimmer. Perustajat Erwin Bernecker ja Josef Rainer ovat vielä mukana muutosvaiheen ajan. B&R:n nykyisestä pääkonttorista Itävallan Eggesbergissä tulee ABB:n kone- ja tehdasautomaation globaali keskus.

Kauppa toteutuu suunnitelmien mukaan kesällä 2017 viranomaishyväksyntöjen jälkeen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016