Syntyykö Tekesin rinnalle Makes?

Valtiontalouden tarkastusviraston uudessa raportissa suositellaan, että valtio lisäisi panostuksia suomalaisyritysten markkinointi- ja myyntikyvykkyyden kehittämiseen. Virasto ehdottaa perustettavaksi Tekesin tyylinen markkinoinnin kehittämiskeskus Makes.

Teknologiaosaamisen lisäksi suomalaisyritykset tarvitsevat lisää markkinointiosaamista kasvun, kuluttajakysynnän ja kansainvälistymisen kiihdyttämiseksi.

Uusi Makes voisi edistää suomalaisyritysten markkinoinnin hankkeita esimerkiksi osarahoittamalla markkinoinnin koulutusta, toimialakohtaisia markkinoinnin hankkeita ja start-up-vaiheen yritysten markkinointia.

Markkinointialan keskeiset liitot, Mainostajien Liitto, MARK Suomen Markkinointiliitto ja Markkinoinnin, Teknologian ja Luovuuden Liitto MTL, suhtautuvat aloitteeseen erittäin myönteisesti ja ovat halukkaita edistämään kehittämiskeskuksen aloitusta ja toimintaa.

’’Globalisoituneessa maailmassa kysyntä ja tarjonta kohtaavat yli rajojen ajasta ja paikasta riippumatta. Sekä asiakasymmärrys että kommunikaatiotaidot ovat keskeisessä roolissa kaikilla toimialoilla. Siksi on tärkeää investoida sekä yritysten että yhteiskunnan tasolla markkinointiin voimakkaasti lähivuosina’’, liitot toteavat yhteisessä tiedotteessaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016