Startup-yrittäjille oma Kiina-opas

Kiinan startup-yritysten määrä ja kasvuyrityksille suunnatut palvelut ovat lisääntyneet nopeasti viime vuosina. Tekes on julkaissut uuden käsikirjan, jossa esitellään maan suurimpia startup-keskittymiä ja yrityskiihdyttämöitä.

Kiinassa toimii noin 4000 yrityskiihdyttämöä ja hautomoa, jotka tarjoavat palveluita sekä paikallisille että ulkomaisille startupeille. Määrä kasvaa jatkuvasti. Kiihdyttämöt voi jakaa kolmeen luokkaan: valtion perustamat kiihdyttämöt, yliopistojen yhteydessä toimivat kiihdyttämöt ja yksityiset kiihdyttämöt.

Kiinan vilkkaimmat kasvuyrityskeskukset ovat Pekingin lisäksi Shanghai ja Shenzhen sekä nousevat Hangzhou, Guangzhou ja Chengdu.

”Pekingissä on eniten pääomasijoituksia. Shanghain alue on kansainvälisen liiketoiminnan keskus ja Shenzhenin sijainti Hong Kongin naapurissa on ollut suotuisa startup-yrityksille. Hangzhou Alibaban kotipaikkana on kerännyt alueelle runsaasti verkkokauppaan liittyviä startup-yrityksiä”, kertoo Arto Mustikkaniemi, Tekesin Manner-Kiinan toimintojen vetäjä.

Kiinan startup-ympäristöön ja maassa toimiviin yrityskiihdyttämöihin ja hautomoihin voi perehtyä tarkemmin Tekesin julkaiseman uuden käsikirjan avulla. Käsikirja esittelee startup-yrityksille hyödyllisiä palveluita ja antaa vinkkejä Kiinan markkinoille pyrkiville yrityksille.

”Kiihdyttämön avulla voi nopeuttaa markkinoille menoa ja saada palautetta tuotteen sopivuudesta uudelle markkinalle. Kiihdyttämöissä pääsee luomaan arvokkaita verkostoja sijoittajiin, kumppaneihin ja asiakkaisiin”, kannustaa asiantuntija Aila Maijanen Tekesistä.

Julkaisun kirjoittajat ovat Riikka Koponen, Maggie Li ja Tero Kosonen B&B Advisors Shanghaista. Tekesistä rahoitusta ulkomaisten kiihdyttämöohjelmien osallistumiskuluihin

LISÄÄ:  Handbook for Finnish Start-ups for Entering Chinese Market -kirja, 60 sivua (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017