Microsoftilta uusi käyttöjärjestelmä – kouluihin

Microsoft esitteli eilen koulumaailmaan viritetyn Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversion, jossa hyödynnetään Microsoftin Windows-kaupan ohjelmistoja. Samalla Microsoft esitteli uuden ohutkannettavan ja muita opetusta helpottavia tuotteita.

Microsoftin Windows 10 S on koulumaailmaan kehitetty versio, jossa on korostettu erityisesti tietoturvaominaisuuksia. Uudessa versiossa sovellusohjelmat ladataan Windows-kaupasta. Niitä ajetaan paikallisesti ympäristössä, joka takaa paremmin Microsoftin mukaan niiden yhdenmukaisen toiminnan järjestelmässä. Tämän pitäisi nopeuttaa sisäänkirjautumista ja parantaa järjestelmän suorituskykyä oppitunneilla.

Tarjolle on tulossa Microsoft Teamsin uudet luokkahuoneominaisuudet ja laajalti käytetty Code Builder for Minecraft.

Windows 10 S sisältää Office 365 -paketin, joka tarjoaa muun muassa kaikki Microsoft Wordin, Excelin, OneNoten ja PowerPointin toiminnot.

Windows 10 S:ssä myös pääsy myös matemaattis-luonnontieteellisten sekä teknologia-aineiden sovelluksiin, oppimistyökaluihin,  arviointityökaluihin, sisällönjulkaisuohjelmiin, interaktiivisiin kirjoitustauluihin, sekä muihin oppimista tukeviin sovelluksiin.

Käyttöjärjestelmään on integroitu Microsoft Edge -selain, jonka Windows Ink -tuen ansiosta opiskelijat voivat tehdä muistiinpanoja suoraan verkkosivuille ja jakaa ne luokkakavereiden kanssa.

Microsoftin uuden Surface Laptop -tietokoneen näppäimistöpuoli on päällystetty vettä hylkivällä Alcantara-kankaalla

Microsoft tulee tarjoamaan uuteen versioon opetussisältöjen tekemiseen 3D- ja yhdistetyn todellisuuden Windows Mixed Reality -työkaluvalikoiman. Yritys julkaisi eilen myös kaksi  kumppanuutta koulutusyhtiö Pearsonin kanssa opetussisällöistä.

Microsoftin esitteli myös uuden ohuen Surface Laptop -mikron Windows 10 S:llä. Uutuudessa on 13,3 tuuman kosketusohjattava näyttö, Intelin Core-suorittimet ja Windows 10 S -käyttöjärjestelmä. Akun luvataan kestävän jopa 14,5 tuntia. Hinnat alkavat 1169 eurosta.

Muut laitevalmistajat kuten Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Samsung ja Toshiba ovat tuomassa kouluihin sopivia koneita uudella käyttöjärjestelmäversiolla. Microsoftin mukaan Yhdysvalloissa halvimpien Windows 10 S -koneiden hinnat alkavat 189 dollarista.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017