Teollisuuden digitalisointiin tarvitaan lisää panoksia

Suomi on Teknologiateollisuuden mukaan putoamassa eurooppalaisesta johtoasemasta takamatkalle teollisuuden digitalisaatiossa. Runsaat 300 suomalaisyritystä investoi yli 200 miljoonaa euroa Dimecc-tutkimusyhteisön kautta tutkimukseen. Nyt tarvitaan myös julkista rahoitusta, jotta kasvu ei kuihdu.

Suomi on useiden tutkimusten mukaan ollut edelläkävijä Euroopassa siinä, miten suuryritykset tekevät yhteistyötä asiakkaidensa, toimittajiensa ja tutkimuslaitosten kanssa. Innovaatiojärjestelmämme on integroinut eri toimijat poikkeuksellisen hyvin yhteen.

’’Hallituksen puoliväliriihestä saimme viitteitä, että myös julkisen rahoituksen osuutta kasvatettaisiin takaisin aikaisemmalle tasolle. Riittävien tki-panostusten varmistaminen on nyt avainasia, sillä innovaatio- ja tutkimusyhteistyön tuotto on kansantaloutemme kasvulle elintärkeä’’, korostaa DIMECC Oy:n hallituksen vasta valittu puheenjohtaja, Wärtsilän teknologiajohtaja Ilari Kallio.

Tällä hetkellä menetämme kuitenkin johtoasemaamme, koska julkinen rahoitus, jolla tutkimuslaitokset pidetään mukana yritysten johtamassa innovaatiotyössä, on viime vuodet dramaattisesti vähentynyt. OECD on jo helmikuussa 2017 huomauttanut Suomea heikentyvästä tilanteesta.

’’Panostamalla juuri nyt teollisuuden ja tutkimuslaitosten yhteistyöhön digitalisaation alueella, hallitus voisi vauhdittaa merkittävästi yritysten kasvua ja investointeja, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!