Nokia lähti Tampereen älykehitykseen

Nokia on liittynyt Tampereen älykaupunkihankkeeseen. Projektissa tutkitaan digitaalitekniikoiden hyödyntämistä kaupunkipalveluihin. Nokia tuo hankkeeseen 5G- ja esineiden internetin osaamistaan. Niiden odotetaan olevan ratkaisevassa roolissa tulevaisuuden kehityksessä.

Smart Tampere on kaupunginlaajuinen taloudellinen hanke, jonka tarkoituksena on luoda kokeiluympäristö teknologiaratkaisujen tutkimista, testaamista ja käyttöönottoa varten.

Kehitysalueita ovat älyvalaistus, älyenergia, älykäs käyttäjäkokemus suurissa yleisökeskittymissä, tiedonhallinta, digitaalinen terveydenhoito ja älykäs liikkuvuus. Tampere on onnistunut varmistamaan jo kaikkiaan 6-10 miljardin euron julkiset ja yksityiset investoinnit kaupungin kehittämiseksi älykkäämmäksi vuoteen 2030 mennessä.

Smart Tampere on Nokian kannalta jo toinen eurooppalainen hanke, johon yritys osallistuu. Nokia julkisti viime vuoden olevansa mukana Bristol is Open -hankkeessa. Lisäksi Nokia esitteli viime vuoden lopussa myös älykaupunkien parhaisiin käytäntöihin keskittyvän Smart City Playbook -strategiaraportin. Se tehtiin yhteistyössä Machina Researchin kanssa.

LISÄÄ: Smart Tampere (LINKKI) ja Nokian Smart City -sivusto (LINKKI)

Kuvituskuva: Nokia kokeilee Boschin ja ja Deutsche Telekomin kanssa liikenteen datapilviä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!