Tekniikan museoon tulee uusi näyttely

Helsingissä sijaitseva Tekniikan museo rakentaa uuden perusnäyttelyn yhteistyössä suomalaisten teollisuusyritysten kanssa. Lokakuussa avautuva Tekniikan maa on osa virallista Suomi100-ohjelmaa.

Uuden näyttelyn lähtöpisteenä on koti, josta teemat laajenevat infrastruktuuriin, tuotantoon, raaka-aineisiin ja prosesseihin ja uusiokäyttöön. Näyttelyn pinta-ala on noin 500  neliötä. Esillä ovat niin teknologian ja teollisuuden menneisyys, nykyisyys kuin tulevaisuus. Vuoteen 2026 asti esillä oleva näyttely uudistuu koko ajan.

Tulossa olevassa Tekniikan maa -näyttelyssä museo, yritykset, alan tutkijat ja muut toimijat kertovat yhdessä Suomen teollisuuden tarinan.

Yritysyhteistyökumppaneita ovat ABB, Boliden, Borealis Polymers, Fingrid, Fiskars, Kone, KotkaMills Group, Metso, Outokumpu, Vaisala ja Valmet. Mukana on myös insinöörijärjestöjä ja muita tekniikan järjestötoimijoita.

’’Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 700 000 euroa, josta yritysyhteistyön kautta tulevan rahoituksen osuus on noin kolmasosa. Lisäksi hanketta ovat rahoittaneet monet kulttuuri- ja tekniikan alan säätiöt, rahastot ja yhdistykset”, kertoo Tekniikan museon johtaja Marjo Mikkola.

“Hanketta tukevat eivät ole museolle vain toiminnan rahoittajia, vaan näyttelysisällöt tuotetaan yhteistyössä heidän kanssaan”, jatkaa Mikkola. Projektiin liittyy myös näyttelyn teemoja syventävä tieteellinen julkaisu.

Uusi Tekniikan maa -näyttely avautuu yleisölle 11.10.2017 ja on auki vuoteen 2026 asti. Museo sijaitsee Viikintiellä Helsingin Vanhassakaupungissa.

LISÄÄ: Tekniikan museo (LINKKI)

Arkistokuva: Tekniikan museossa on esillä suomalaista tekniikkaa tuotantokoneista kulutuselektroniikkaan.