Autonvalmistaja uskoo omiin akkuihin – uusi tehdas

Daimler laajentaa Saksan Kamenzissa, lähelle Dresdeniä sijaitsevaa akkutehdasta. Tytäryhtiö Deutsche Accumotiven mukaan työpaikkojen määrä yli kaksinkertaistuu. Saksassa rakentuvan uuden akkutehtaan arvo 500 miljoonaa euroa. Mercedes-Benz Cars aikoo investoida sähköautoihin lähivuosina kaikkiaan 10 miljardia euroa.

Autovalmistaja Daimler entistä suuremman akkutehtaan peruskiven muurausta Kamenzissa juhlistivat Dailmerin ylimmän johdon lisäksi Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä Saksin osavaltion pääministeri Stanislaw Tillich.

”Uusi akkutehdas on tärkeä tekijä sähköisen strategiamme toteuttamisessa. Vuoteen 2022 mennessä meillä on sarjavalmistuksessa yli kymmenen täyssähköistä henkilöautoa. Myös mallistomme hybridisointi etenee, ja EQ-brändimme alla luomme kokonaisen sähköisen liikkumisen ekosysteemin”, sanoi Daimlerin pääjohtaja Dr. Dieter Zetsche.

Uusi tehdas aloittaa toimintansa vuoden 2018 puolivälissä ja nelinkertaistaa Kamenzin nykyisen tehtaan tuotantoalan noin 80 000 neliömetriin.  Vuosikymmenen loppuun mennessä tehdas tarjoaa kaikkiaan noin tuhat korkean teknologian autoteollisuuden työpaikkaa, kun työntekijöitä on nyt vajaa 500.

Tehdas on suunniteltu CO2-neutraaliksi eli sen energiatasopaino on nolla: tehdas tuottaa itse yhtä paljon energiaa kuin se kuluttaa. Tähän mennessä Daimler on toimittanut yli 80 000 litiumioniakkua ajoneuvokäyttöön. Kaikkiaan Daimler on investoinut akkukomponenttien tuotantoon maailmanlaajuisesti noin miljardi euroa.

Mercedes-Benz Cars investoi sähköautoihin

Mercedes-Benz esittelee lähivuosina kokonaan uuden täyssähkömalliston ­– kaikkiaan toistakymmentä uutta henkilöautomallia alkaen smarteista suureen SUV-malliin saakka.

Daimler kehittää omien akkujen lisäksi langatonta sähköautojen lataustekniikkaa.

Sähköautomalliston laajentamiseen investoidaan lähivuosina kymmenen miljardia euroa. Mercedes-Benz Cars valmistaa uudet sähköautot joustavassa ja tehokkaassa tuotantoverkostossaan neljällä mantereella.

Ensimmäinen EQ-malli rullaa ulos Bremenin tehtaan tuotantolinjalta vuosikymmenen lopussa. Luksusluokan EQ-mallit valmistetaan Sindelfingenin tehtaalla.

Mercedes-Benz ennakoi sähköautojen osuuden myynnistään olevan 15–25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Varsinaisten ajoakkujen lisäksi Accumotive valmistaa akkuja myös Mercedes-Benzin bensiini- ja dieselautoissa käyttöön otettavia 48 voltin sähköjärjestelmiä varten. Ensimmäinen niistä nähdään uudessa S-sarjassa.

Kuva: Mercedes-Benz Carsin tuotannosta vastaava johtaja Markus Schäfer (vasemmalta oikealle), Daimlerin pääjohtaja Dr. Dieter Zetsche, Saksin osavaltion pääministeri Stanislav Tillich, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja akkutehtaan toimitusjohtaja Frank Blome.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!