Lisätyn todellisuuden AR-kännykkä Suomeen

Asus tuo Suomen markkinoille lisätyn todellisuuden AR/VR-kännykän. Asusin ZenFone AR on suunniteltu Googlen kanssa tiiviissä yhteistyössä Tango- ja Daydream-tekniikoiden avulla. Kameroita  puhelimessa on kolme.

Lisätty todellisuus AR on yhdessä virtuaalitodellisuuden (Virtual Reality) kanssa tehnyt tuloaan suuremmalle yleisölle jo vuosien ajan. AR:n avulla käyttäjä pystyy yhteensopivien laitteiden avulla olemaan vuorovaikutuksessa digitaalisten objektien kanssa fyysisessä ympäristössään.

Perinteisen kameran lisäksi AR tarvitsee toimiakseen sekä syvyyttä että liikettä mittaavat kamerat, joiden avulla mallinnus luodaan ja sen kanssa voidaan olla vuorovaikutuksessa digitaalisesti. Zenfone AR hyödyntää kolmea eri kameraa samanaikaisesti, jotka luovat täyden 3D-mallinnuksen ympäristöstä myös liikkuessa. Kaikki kolme kameraa on sulautettu yhteen yhdessä toimivaksi yksiköksi.

Asusin ZenFone AR on varustettu 5,7 tuuman Super AMOLED-paneelilla, joka tukee 1440×2560 WQHD –tarkkuutta. Suorittimena on Qualcommin Snapdragon 821 ja keskusmuistia kuusi gigatavua. Hinnaksi Elisa ilmoittaa puhelimelle lähes 900 euroa.

LISÄÄ: Muita lisätyn AR-todellisuuden uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!