IT-jätit kyberyhteistyöhön

Cisco ja IBM aloittavat yhteistyön kyberrikollisuuden torjunnassa. Yhteistyö koskee tuotteita, palveluita ja uhkatiedon hyödyntämistä. Yhteistyön tavoite on auttaa organisaatioita lyhentämään aikaa, joka kuluu uhkien tunnistamiseen ja niiden vaikutusten lieventämiseen.

Tietoturvatyökalujen keskinäisen kommunikoinnin puute ja integrointiongelmat ovat olleet yksi vakavimmin tietoturvatiimien toimintaan vaikuttaneista tekijöistä.

Ciscon tutkimuksen mukaan jopa 65 prosenttia organisaatioista käyttää 6–50 erilaista tietoturvatuotetta, jotka eivät keskustele keskenään. Tämä aiheuttaa lisää ongelmia jo muutenkin toimintakykynsä äärirajoilla toimiville tietoturvatiimeille. Samaan aikaan heiltä kuitenkin odotetaan nopeaa reagointia uhkatilanteisiin. Tutkimusta varten haastateltiin 3 000 tietoturvajohtajaa.

Nyt IBM ja Cisco aikovat yhteistyössä auttaa lyhentämään aikaa, joka kuluu uhkien tunnistamiseen ja niiden vaikutusten lieventämiseen. Kehitettävien integroitujen ratkaisuiden avulla organisaatiot pystyvät automatisoimaan toimintoja, joilla voidaan reagoida uhkiin aiempaa nopeammin ja täsmällisemmin.

”Ciscon ja IBM:n yhteistyön myötä yhteiset asiakkaamme voivat huomattavasti laajemmin hyödyntää IBM Watson for Cyber Securityn kaltaisia kognitiivisia teknologioita”, sanoo IBM Securityn johtajan Marc van Zadelhoff.

Yhteistyön myötä Ciscon tietoturvaratkaisut voidaan integroida IBM:n QRadar-tietoturvaratkaisuiden kanssa, mikä tuo suojaa organisaation verkko- ja pilviympäristöihin sekä päätelaitteisiin. Yhteistyö lähentää IBM X-Force- ja Cisco Talos -tietoturvatutkimustiimejä, jotka aloittavat uhkatiedon hyödyntämiseen liittyvän tutkimusyhteistyön ja suurimpien tietoturvatapahtumien koordinoinnin.