Elisa tuo lisää vauhtia Smart Tampere -hankkeeseen

Elisa liittyy mukaan kehittämään Tampereen kaupungille älykästä ekosysteemiä. Ensi vaiheessa Elisa rakentaa Tampereelle uusinta teknologiaa edustavat kuitu- ja mobiiliverkot, jotka toimivat aikanaan tulevaisuuden 5G-verkon perustana.

Tampereen kaupunki kokoaa Smart Tampere -ohjelmassa yhteen seudun merkittävät toimijat ja osaajat. Kaupunginlaajuisessa hankkeessa tarkoituksena on luoda kokeiluympäristö teknologiaratkaisujen tutkimista, testaamista ja käyttöönottoa varten asukkaiden elämänlaadun parantamiseksi ja kaupungin houkuttelevuuden lisäämiseksi yrityksille ja vierailijoille.

Smart Tampere -ohjelman peruselementtejä ovat mm. älykäs infra, digitaaliset yhteydet ja käyttäjäkokemus. Älykkään valaistuksen teknologia-alusta, vanhusten kuvaetähoito, joukkoliikenteen reaaliaikainen tietojärjestelmä ja älybussit ovat esimerkkejä, joissa usean eri toimijan sekä Tampereen kaupungin yhteistyöllä kehitetään uusia ratkaisuja.

Yhteistyö mahdollistaa älykkään infrastruktuurin ja digitaalisten yhteyksien rakentamisen, jotka toimivat tulevaisuuden 5G-verkon perustana, sanoo Elisan Yritysasiakkaan-yksikön aluemyynnin ja pk-sektorin myyntijohtaja Mika Railosalo.

Smart Tampere -hankkeessa Elisa rakentaa Tampereelle maan moderneimmat mobiilin ja kiinteän verkon yhteydet. Yhteyksien lisäksi Elisa on mukana myös kehittämässä muita älykkäitä digitaalisia ratkaisuja alueen asukkaille ja yrityksille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!