Pikkumikrosta kehikkokoneisiin

Runsas kymmenen vuotta sitten IBM:n mikrotuotannon ostanut Lenovo jatkaa kannettavien mikrojen ja lisäksi pc-koneiden ja palvelinten valmistusta. Uusimpia ovat kuvan ThinkStation P320 Tiny sekä useita moniytimisiä palvelinkoneita laajoihin palvelukeskuksiin.

Lenovo julkisti tänään Tech World Transform -tapahtumassaan yrityskäyttöön uusia pc-ratkaisuja. Uutuuksista ThinkStation P320 Tiny: markkinoiden pienin ISV-sertifioitu työasema.  

Pienen kokonsa ansiosta laite on voidaan sijoittaa työpöydälle, mutta silti suorituskyky vastaa Lenovon mukaan sitä, mitä odotetaan työasemalta ja täyttää ammattisovellusten vaatimukset.

P320 Tiny on varustettu uusimmilla Intel Core i -suorittimilla ja Nvidia Quadro -näytönohjaimella. Lenovon tarjoaa konetta varten myös PC as a Service (PCaaS) -palvelua, joka yhdistää kuukausimaksua vastaan raudan ja palvelut samaan pakettiin.

PCaaS poistaa tietokoneiden ostamisen, käyttöönoton ja hallinnan vaivan. Ratkaisu lisää tuotteen elinkaaren aikaista tehokkuutta ja samalla vähentää elinkaarikustannuksia.

Lenovo julkisti pikkukoneen lisäksi uusia koneita laajoihin datakeskuksiin. Uusi ThinkSystem- valikoima perustuu Intel Xeon Scalable suorittimiin ja kattaa palvelimet, tallennuslaitteet ja verkkojärjestelmät.

ThinkAgile puolestaan on kokonainen ohjelmistopohjaisten datakeskusratkaisujen valikoima ThinkSystem-perustalla. Se sopeutuu muuttuviin it-tarpeisiin ja vähentää perinteisen it-järjestelmien mutkikkuutta ja siiloutumista.

SUPERKONE: Maailman 13. tehokkaimmaksi luokiteltu supertietokone on toteutettu Barcelonassa Lenovon ThinkSystem-alustalla. Lenocon MareNostrum 4-supertietokoneessa on yli 3400 seuraavan sukupolven Intel Xeon -suoritinta 48 eri laitekehikossa sekä 390 teratavun keskusmuisti. Järjestelmän suorituskyky yltää yli 11 petaflopiin sekunnissa.

LISÄÄ: Lenovon Transform 2017 -uutuudet (LINKKI) ja twitter-tili (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!