Jättiyhtiö otti suomalaiskeksinnön tarjontaansa

Oululainen TactoTek ja yhdysvaltalainen jättiyhtiö DuPont lähtevät yhteisvoimin kasvaville rakenteellisen elektroniikan markkinoille. Yritykset tarjoavat kosketukseen perustuvia käyttöliittymiä, valaisuratkaisuja ja älykkäitä komponentteja erityisesti auto- ja kodinkonemarkkinoille.

Oululainen rakenteellisen elektroniikan suunnittelija ja valmistaja TactoTek sekä yhdysvaltalainen DuPontin elektronisten materiaalien yksikkö Electronics and Communications lähteävät vastaamaan ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan (IMSE, Injection Molded Structural Electronics) kasvavaan kysyntään.

“TactoTekin ja DuPontin IME-ratkaisu (In-Mold Electronics, sisäänvalettu elektroniikka) antaa käyttöliittymien muotoilijoille ja suunnittelijoille mahdollisuuden luoda kauniita, toiminnallisia ja kestäviä kosketukseen perustuvia ratkaisuja’’ kertoo DuPontin kansainvälisten hankkeiden johtaja Michael Burrows.

Hänen mukaansa valmiit komponentit pienentävät merkittävästi niin lopputuotteen painoa, kokoamiseen tarvittavaa työtä kuin kokonaiskustannuksiakin. Suomalaisyrityksen  IMSE-tekniikka integroi toiminnallisuuden ja älyn osaksi kappaleen rakennetta yhdistämällä painetun elektroniikan, elektroniset komponentit sekä kolmiulotteiset ruiskuvaletut osat yhdeksi, saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Rakenteellisen elektroniikan perusteet olivat esillä Uusiteknologia 2/2016-lehden artikkelissa. Linkki jutuun löytyy uutisen lopusta.

IMSE:llä toteutettu kontrollipaneeli ei edellytä monimutkaisia, paksuja ja useista kerroksista koottuja painavia rakenteita. IMSE:n avulla kappaleen paksuus saadaan minimoitua, ja ohuimmat rakenteet ovat paksuudeltaan vain kaksi millimetriä.

TactoTekin ja DuPontin yhteistyön myötä ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan valmistusmateriaaleja, tuotesuunnittelua, prototyyppien valmistusta sekä valmistusprosesseja kehitetään entisestään.

“Yhdessä DuPontin kanssa voimme opastaa tuotesuunnittelijoita ja -insinöörejä IMSE:n tarjoamista mahdollisuuksista ja auttaa heitä ottamaan tekniikasta kaiken hyödyn irti’’. sanoo TactoTekin markkinointijohtaja Dave Rice.

Yritys on käynnistänyt jo useita asiakasprojekteja ja odottaa DuPont-yhteistyön myötä asiakaskunnan laajenevan edelleen. TactoTek on esillä Stuttgartissa, jossa järjestetään Automotive Interiors Expo -tapahtuma, jossa TactoTekin teknologiajohtaja Antti Keränen isännöi kongressisessiota.

TAUSTAA: Vuonna 1802 perustettu DuPont  on monialayritys, joka työllistää tänä päivänä n. 52 000 henkilöä yli 90:ssa maassa.  Oululaisen TactoTekin rahoittajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, kiinalainen Leaguer VC, Faurecia Ventures, VTT Ventures, Tekes, EU:n Horisontti 2020 -ohjelma sekä yksityiset enkelisijoittajat.

LISÄÄ: Rakenteellisen elektroniikan artikkeli Uusiteknologia 2/2016-lehdessä (LINKKI) ja aiemmat TactoTek-uutiset (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017