Autohuoltoon sopiva oskilloskooppi

Rohde & Schwarz esittelee Stuttgartin Automotive Testing Expo -tapahtumassa ohjelmistolaajennuksen Rider-oskilloskooppiinsa. Laajennuksen avulla voidaan tehdä aiempaa paremmin autojen anturi- ja eri väylärakenteiden testaukset. Tapahtumassa on esillä myös muita autoteollisuuden tarvitsemia testereitä.

Rohde & Schwarzin Scope Rider on valmistajan mukaan tällä hetkellä ainoa kannettava oskilloskooppi, joka pystyy analysoimaan  CAN-, LIN-, CAN-FD- ja SENT-väyläsignaaleja. R & S Scope Rider on saatavissa kahden tai neljän kanavan versioina. Laitteen maksimi kaistanleveys on 500 MHz.

Rohden oskilloskooppi pystyy RTH-K10 SENT -ohjelmiston avulla analysoimaan autojen antureille kehitettyä SENT-väylän (Single Edge Nibble Transmission) -protokollaa.

RTH-K3 CAN -ohjelmiston avulla käyttäjä voi myös analysoida CAN-FD-signaaleja (CAN flexible data rate) aina 15 Mbit/s maksimaaliseen nopeuteen saakka. Laitteen digitaalinen väyläsignaalien dekoodausyksikkö ottaa 1,25 miljardia näytettä sekunnissa riippumatta analogisten tai digitaalisten kanavien näytteenottotaajuuksista.

Rohde & Schwarz esittelee Stuttgartin Automotive Testing Expo 2017  -messuilla laajemminkin autojen  mittaustarjontaa.

Esillä oli esimerkiksi  Euroopassa vuoden päästäaloittavan eCall-järjestelmän testausratkaisu. Se koostuu CMW500-testeristä ja GNSS-yhteensopivasta SMBV100A-vektorisignaaligeneraattorista.

Messuilla on esillä myös  langattioman WLAN-standardin IEEE 802.11p mukaisisiin V2X-tyypin tuotantotestaukseen sopiva CMW100-testeri. CMW-KM052 IP  on langattoman yhteyden tietoturva-analyysimoduuli ja  CMW500-testeri pystyy erikoisohjelmiston avulla analysoimaan V3X IP-liikennettä reaaliajassa.

Rohden FSW85 signaali ja spektrianalysaattorin kattaa kahdesta hertsistä 85 gigahertsin taajuusalueella, joten sen avulla voidaan mitata autojen 24  ja 79  gigahertsin taajuusalueilla toimivat autojen tutka-anturit. ARTS9510 on autojen tutka-kohdesimulaattori. Myös R & S ATS1000 -antennitesteristä löytyy tuki millimetriaaltoalueelle.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz  (LINKKI) ja Scope Riderin laajennukset  (LINKKI) ja yrityksen muut autotesterit (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017