Ilmainen merikarttasovellus veneilijöille

Eniron omistama numeropalvelu tuo merikarttasovelluksen, joka yhdistää ammattimerenkulun käyttämät kartat muuhun dataan. Uudessa karttapalvelussa ovat mukana Suomen, Ruotsin, Norjan merialueiden ja Vuoksen vesistön merikartat. Niihin on yhdistetty myös muuta dataa ja ominaisuuksia, kuten mies yli laidan -toiminto (MOB).

Sovelluksesta on olemassa iOS ja Android -versiot. iOS-sovelluksessa on mukana myös säätiedot ja mahdollisuus jakaa oma sijainti muun muassa tekstiviestillä, sähköpostilla tai Facebookissa.

Niille, jotka kaipaavat lisää ominaisuuksia, on tarjolla maksullinen 0100100 Merellä Pro1-versio, jossa ovat mukana myös AIS-tiedot, offline-kartat, reittisuunnittelu, kurssi, nopeus pohjan suhteen ja trippimittari.

Suomen ”0100100 Merellä” on rakennettu samalle alustalle kuin Eniro-konsernin jo Ruotsissa ja Norjassa julkaistu Eniro På Sjön. Ruotsissa se on käytössä noin 250 000 veneilijällä.

”Eniro På Sjön on osoittautunut menestykseksi. Båtnytt vertaili taannoin merikarttasovelluksia ja valitsi sen vuoden sovellukseksi. Myös Vene-lehti kirjoitti aiheesta pari vuotta sitten ja kyseli, koska tämä palvelu tulee Suomeen. Nyt se tulee!”, Eniro Finlandtoimitusjohtaja Kaj Lindholm kertoo.

Eniron merikarttasovellus on tarkoitettu veneilijöiden käyttöön paikan määrittelyyn ja reittien suunnitteluun. Perinteiset navigointimenetelmät kuten paperinen merikartta täytyy matkassa olla mukana edelleen.

”Sovellus tarjoaa helpon tavan selvittää sijainti, tutkia reittiä ja katsoa sääennusteita. Vastaavaa palvelua ei ole Suomessa saatavilla. Ruotsissa ja Norjassa sovelluksessa on myös palveluhakemistomme data mukana. Suomessa tämä on jatkokehityksessä. Tiedot esimerkiksi vierasvenesatamista ja merihuoltoasemista ovat mahdollisesti mukana jo ensi veneilykaudella”, Lindholm sanoo.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017