Lentojen läppärikielto kumottiin

Kannettavaa elektroniikkaa saa kuljettaa jatkossakin normaalisti Yhdysvaltain lennoilla. Kannettavia elektroniikkalaitteita voi viedä normaalisti lentokoneiden matkustamoihin. Toimintamalli on globaali ja koskee kaikkia Amerikan mantereelle suuntautuvia lentoja.

Kannettavia laitteiden kuljetusta koskeva kärhämä sai alkunsa Yhdysvaltain kiellettyä elektroniikan kuljettamisen lentokoneissa turvallisuuteen vedoten. Kevään aikana Euroopan unionin käymien neuvottelujen lopputuloksena sovittiin, että kannettavia tietokoneita, tabletteja ja muuta kannettavaa elektroniikkaa saa viedä jatkossakin koneiden matkustamoissa.

”Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen, joka on erittäin hyvä lentomatkustajien mukavuuden sekä turvallisuuden kannalta. Myös globaalin toimintamallin saaminen oli erinomainen asia, mikä selkeyttää käytänteitä kaikista maista USAan suuntautuvilla lennoilla”, painottaa Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Päätös tuo kuitenkin turvatoimiin lisäelementtejä, esimerkiksi tarkastustoimenpiteitä USAan suuntautuvien lentojen lähtöporteilla koneeseen siirryttäessä lisätään jonkin verran.