Suomalainen ledivalaisin syntyy yhteistyönä

Suomalainen työkoneiden ledivalaisin Zaurac 4-30  syntyy yhteistyönä, jossa on mukana koneyrityksiä, lohjalainen mekaniikan sopimusvalmistaja Mecra ja valaisinvalmistaja 5Watts. Yritykset haluavat pitää ledivalaisimen tuotannon Suomessa.

Vantaalainen 5Wattsin erikoisrakenteinen Zaurac 4-30 on kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka hyötysuhde on valmistajan mukaan markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa.

Zaurac 4-30 perustuu uusimpaan ledi- ja virransäästöteknologiaan. Lampun valoteho on puolet suurempi kuin normaalin 35 watin xenon-valon, ja esimerkiksi luonnonvaloa jäljittelevä valo ei valaisimen valmistajan mukaan rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa.

Five Watts hakee ledivalaisimmille tälle vuodelle 700 prosentin liikevaihdon kasvua, ja tulevina vuosina tähtäimessä on tuplata kasvu joka vuosi. Five Watts on solminut kasvua ajatellen pitkäaikaisen kumppanuussopimuksen lohjalaisen sopimusvalmistaja Mecran kanssa.

Mecra koneistaa 5Wattsin ledivaloihin alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä tarjoaa suojaa kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta vastaan. Mecran keväällä 2017 hankkima uusi koneistuskeskus Makino a61nx on valjastettu ledivalaisimien runkojen tekoon syksystä eteenpäin.

”Mecrassa ymmärretään kasvavat volyymit”, kehuu John Morelius Five Watts Oy:stä. ”Kasvamme kovalla tahdilla, ja Mecra on valmis kasvuun kanssamme. He pystyvät investoimaan ja skaalaamaan tuotantoa vastaamaan tarpeisiimme”, kiittää hankintapäällikkö  Morelius.

Kumppanuus on Lohjalla toimivalle 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti. Sekä Mecrassa että Five Watts:ssä uskotaan suomalaiseen huippulaatuun ja halutaan pitää työt Suomessa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!