Suomeen uusi terveysteknologian ekosysteemi

Suomeen ollaan perustamassa uutta terveysteknologiahanketta, johon kootaan yhteen 15 alueen tietekniikkayritystä. Tarkoitus on muodostaa Helsingin ja Uudenmaan sairaahoitopiirin yhteyteen digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin uudenlainen ekosysteemi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tarjoaa terveysteknologian ekosysteemihankkeen käyttöön kansainvälisesti ainutlaatuisen laajan ja laadukkaan tietoaltaan. Myös HUS:n kliinistä osaamista ja tutkimusta on tarkoitus käyttää yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien yritysten kanssa.

Kiinnostus ekosysteemiä kohtaan on ollut suurta ja jatkossa mukaan tullaan ottamaan lisää yrityksiä. Tavoitteena on myös houkutella ulkomaisia yrityksiä investoimaan Suomeen. Tekes on myöntänyt ekosysteemihankkeelle runsaat 400 000 euroa. Toisen 400 000 euroa rahoittavat HUS ja ekosysteemiin osallistuvat yritykset.

Ensimmäisen vuoden tavoitteena on organisoida toiminta ja luoda ekosysteemille yhteiset pelisäännöt. Projektit käynnistyvät ensi syksynä. Niiden joukossa on esimerkiksi akuutin leukemian hoidon kehittäminen keinoälyä ja koneoppimismenetelmiä käyttämällä.

Kahden vuoden käynnistämisvaiheen jälkeen ekosysteemin tarkoitus lähteä markkinoille ja tehdä hankkeesta kaupallista toimintaa. HUS:n tavoitteena on synnyttää uudella ekosysteemillö teknologiavientiä kansainvälisille markkinoille ja samalla tarjota uusia työpaikkoja Suomeen.

TAUSTAA: Suomalainen terveysteknologian teollisuus ohitti viime vuonna kaksi merkkipaalua. Viennin arvo ylitti alan teollisuusliiton mukaan kaksi miljardia euroa ja Suomeen tuotiin terveysteknologiaa miljardilla eurolla vähemmän kuin vietiin. Ala työllistää Suomessa runsaat 10 000 henkilöä.

LISÄÄ: Aiemmat terveysteknologia-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Suomalainen terveysteknologian vienti on kovassa kasvussa. Kuvan Merivaaran lisäksi vientiä kasvattavat myös kymmenet pienemmät suomalaistoimijat.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!