Ohjelmakoodin testaus nopeutui

Nelivuotinen teknologiaohjelma Dimeccin Need for Speed (N4S) lyhensi ohjelmaan osallistuneiden yritysten tuotesykliä merkittävästi. Tuotekehityksen nopeus tehostui ohjelman tulosten avulla joillakin jopa 100-250 prosenttia laadun kärsimättä.

Ohjelmistokehityksen N4S-teknologiaohjelmassa 40 yritystä ja tutkimusorganisaatiota kokeilivat käytännössä reaaliaikaisia liiketoimintamalleja. Kuuden ison Dimecc-yhteisön omistajayrityksen (Nokia, Tieto, Ericsson, Elisa Appelsin, F-Secure ja Bittium) yhteenlasketut säästöt vuositasolla ovat selvityksen mukaan 40,7 miljoonaa euroa.

Koska tutkimusyhteisö Dimecc on avoin ekosysteemi, jokainen Suomessa toimiva yritys voi päästä samoihin tuloksiin.N4S-ohjelman kokemukset ja tulokset on koottu ohjelman nettisivulle kaikille avoimeksi kokoelmaksi ohjeita ja työkaluja. Sivuston N4S Treasure Chest auttaa yrityksiä hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia ja neuvoo mitä tehdä digitalisaation jälkeen.

Teknologiaohjelma julkaisi myös kolme opaskirjaa ja yhteensä 268 tieteellistä artikkelia. Niiden mukaan kehitystyön tehokkuus on kasvanut joillakin N4S-yrityksillä jopa 250 prosenttia. Kilpailukykyinen ohjelmistointensiivinen teollisuus perustuu jatkuvan asiakaspalautteen ja data-analyysin hyödyntämiseen ketterästi ja nopeasti. Vanhat ja hierarkkiset organisaatiorakenteet eivät toimi reaaliaikaisessa bisneksessä.

“DIMECCin N4S -ohjelmassa otettiin reilua etukenoa perusdigitalisaation jälkeiseen aikaan, jossa liiketoimintaa leimaa erittäin nopea datalähtöinen kokeilukulttuuri ja johon kuuluu myös yritysten sisäisten startupien pystyttäminen” toteaa N4S-ohjelman Focus Area Director Janne Järvinen F-Securelta.

Infrastruktuurin tehokkuus parantui Dimeccin tiedotteen mukaan 50 prosenttia pilvipalveluiden myötä ja lisäksi riippuvuudet ylläpidon ulkopuoliseen tukeen vähentyivät puolella. Vapaan lähdekoodin ohjelmistoihin siirtyminen vähensi lisensioitujen tuotteiden kustannuksia kolmanneksen.

Selvitysten mukaan joillakin N4S-yrityksillä tuotteiden testaus on nopeutunut jopa 500 prosenttia, koska testausta ei tarvitse enää tehdä manuaalisesti. Lopullisen koodin testausaika on lyhentynyt kuukaudesta kahteen viikkoon.

Toimituskyky on yhdellä yrityksellä tiimistä ja tuotteesta riippuen lyhentynyt kvartaaleista ja viikoista pariin päivään tai jopa tunteihin. Tulos on samanlainen, jonka koneenrakennusyritykset toteuttivat Dimeccin I&N-ohjelmassa vuonna 2012.

LISÄÄ: Dimecc N4S-ohjelman tulokset ja ohjeet (LINKKI) sekä artikkelit (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017