Korttelikuitu vie kohti 5G-verkkoja

Elisa ottaa uuden askeleen kohti 5G-tekniikkaa rakentamalla ensimmäisen pientaloalueen valokuituverkkoa hyödyntävän 4G-mobiilitukiaseman Espoon Nuottaniemeen. Ratkaisu tuo aiempaa nopeammat ja laadukkaammat mobiililaajakaistayhteydet  ja pohjustaa 5G-tekniikan käyttöönottoa tulevaisuudessa.

Elisa parantaa kiinteää verkkoaan tuomalla valokuituverkot pientaloalueille osana FTTC/VDSL -verkon rakentamista. FTTC-korttelikuitutekniikan avulla voidaan liittää samalla4G-mobiilitukiasemat pientaloalueen valokuituverkkoon.

’’Luomme käynnissä olevien kiinteän verkon parannushankkeiden myötä valmiudet tulevaisuuden 5G-verkolle’’, toteaa Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén. Uusien tukiasemien rakentaminen edellyttää joustavaa yhteistyötä operaattoreiden ja viranomaisten välillä.

Nykyisten kuparijohtoihin perustuvan verkon parannustöiden yhteydessä Elisa rakentaa kuituverkkoja pientaloalueille, joita edelleen hyödynnetään myös mobiilitukiasemissa. Uudet valokuituverkkoa hyödyntävät 4G-mobiilitukiasemat mahdollistavat entistä paremmat laajakaistayhteydet käytetystä päätelaitteesta riippumatta,

Elisa investoi Suomeen vuosittain lähes 200 miljoonaa euroa, josta merkittävän osan verkkoon.

Kuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!