Tekesin haastekisa tuotti toimivia ratkaisuja

Tekesin Challenge Finland -kilpailu on ratkennut. Kisassa kehitettiin esimerkiksi energiaa sieppaavaa älypaitaa, ratkaisua kipulääkkeiden turvallisempaan käyttöön ja vr-tekniikoita teollisuuteen.Kilpailu oli 47 miljoonan euron piristysruiske tutkimuksen hyödyntämiseen.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen tutkimusprojekteja Tekes rahoitti 5 miljoonalla eurolla. 30 miljoonaa euroa oli hallituksen kärkihankerahoitusta. Mukana olleista 33 tutkijoiden ja yritysten projektikonsortiota on saanut jo 42 miljoonan euron jatkorahoituksen.

Challenge Finland -kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen tuli tutkimusorganisaatioiden ehdotuksia 348, joista Tekes valitsi rahoitettaviksi 70 projektikokonaisuutta. Vaiheeseen 1 valitut tutkimusorganisaatioiden projektit lähtivät keskustelemaan projektiehdotuksestaan yritysten kanssa ja muodostamaan konsortioita niiden kanssa.

Tutkimusorganisaatioiden Challenge Finland -projektit jatkuvat korkeintaan 31.12.2018 asti, jolloin kärkihankerahoitus päättyy. Yritysten projektit voivat jatkua vielä sen jälkeenkin.

LISÄÄ: Challenge Finland  ja listaus projekteista (LINKKI) sekä esimerkkiprojekti energian sieppaamisesta (LINKKI).

Kuvituskuva: Microsoft, Hololens

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!