HS: Tätä mieltä suomalaiset robottiautoista

Moni suomalainen epäilee Helsingin Sanomien teettämän selvityksen mukaan itseohjautuvien robottiautojen turvallisuutta. Vain osa suomalaisista uskaltaisi hypätä robottiauton kyytiin, käy ilmi HS-gallupin vastauksista.

Itseohjautuvat robottiautot jakavat lehden mukaan suomalaisten käsityksiä. Vastaajista 34 prosenttia oli melko varmoja siitä, että voisi itse nousta kuskittoman robottiauton kyytiin. Täysin varmoja asiasta oli 15 prosenttia.

Vajaa puolet vastaajista, 44 prosenttia, epäröi robottiautolla matkustamista. Heistä melkein puolet ilmoitti, ettei missään tapauksessa lähtisi kyytiin. Lähes samat luvut saatiin, kun kysyttiin mielipidettä, ovatko robottiautot liikenneturvallisia ja luotettavia.

Seitsemän prosenttia oli täysin vakuuttunut turvallisuudesta. Runsas neljännes, 27 prosenttia, oli luotettavuudesta melko varma. Toisaalta lähes puolet, 45 prosenttia, epäilee, etteivät robottiautot ole liikenneturvallisia, ja heistä lähes joka toisella ei ole niihin lainkaan luottamusta.

Miehet ovat luottavaisempia kuin naiset, ja alle 40-vuotiaat luottavat robottiautoihin enemmän kuin iäkkäämmät. Opiskelijoiden ja ylempien toimihenkilöiden luottamus oli suurempi kuin työntekijöiden ja eläkeläisten.

Haastattelujen kokonaismäärä on 1 032. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy.

LISÄÄ: Moni epäilee itseohjautuvien autojen turvallisuutta, HS 10.7.2017 (LINKKI) ja aiemmat uutiset ja selvitykset robottiautoista Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Volvo

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017