Tallinnassa pohjustetaan Euroopan 5G-muutosta

Ministeri Berner tapaa tänään EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereitä Tallinnassa. Kokouksen aiheena on datatalous sekä tiedonsiirtoteknologian kehitys erityisesti 5G:n osalta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu Tallinnassa järjestettävään EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereiden kokoukseen.

Epävirallisessa ministerikokouksessa keskustellaan muun muassa 5G-teknologian Euroopalle tarjoamista mahdollisuuksista toimialan ja Euroopan parlamentin edustajien kanssa.Tarkoituksena on myös allekirjoittaa 5G:tä koskeva julkilausuma, jossa esitetään yhteinen näkemys keskeisistä toimista 5G:n kehityksen varmistamiseksi.

Toimenpiteet liittyvät esimerkiksi radiotaajuuksien osoittamiseen 5G:n käyttöön, jäsenvaltioiden väliseen vapaaehtoiseen yhteistyöhön sekä 5G-standardointiin.

Tallinnassa ministeritapaamiseen osallistuu EU-maiden viestinnästä ja kilpailukyvystä vastaavia ministereitä. Myös juuri tehtävässään aloittanut digitaalisesta taloudesta ja yhteiskunnasta vastaava komissaari Mariya Gabriel osallistuu kokoukseen.

Kuva: Viestintävirasto

LISÄÄ: Aiempia 5G-artikkeleita Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI). Mukana ovat linkit mm. kesäkuun Oulun 5G-kongressiin ja Liikenneministeriön ja Viestintäviraston 5G-seminaariin toukokuussa 2017. Tapahtumien tarjonta on katsottavissa edelleen nettivideoina.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017