Haistava ympäristöanturi kännykkään

Bosch Sensortecin uutuusanturi tarjoaa ympäristömittauksen sisäilmasta, ilmanpaineesta, suhteellisesta kosteudesta ja ympäristön lämpötilasta. Anturi soveltuu erityisesti uudenlaisiin IoT-ratkaisuihin. Yksi ensimmäisiä on i-Blades-erikoiskotelo Samsungin kännykälle.

Bosch Sensortecin uusi ympäristöanturi BME680 sopii esimerkiksi sisäilman laadun mittaukseen, sääasemasovelluksiin, kotiautomaation ohjaussovelluksiin ja hyvinvoinnin seurantasovelluksiin.

BME680-kaasusensori tunnistaa haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) ja muut kaasut, kuten hiilimonoksidin ja vedyn. Moduulin sisäiset kompensointialgoritmit ja tarkka tehdaskalibrointi mahdollistavat tarkat mittaustulokset.

BME680: n paineenmittaustarkkuus on ± 12 Pa, jolla on saavutettavissa tarkka korkeusinformaatio ± 1 metri. Piiri on koteloitu kompaktiin 8-nastaiseen 3,0 x 3,0 x 0,95 mm³ LGA-pakettiin.

Uuden ympäristöanturin soveltamiseksi Bosch Sensortec on tuonut kehittäjille BSEC (Bosch Software Environmental Cluster) -ohjelmiston. Se on ladattavissa yrityksen verkkosivuilta ja alla olevien linkkien kautta.

Avoimen lähdekoodin ajuriohjelmistoesimerkki piirin käyttämiseen on saatavissa Github-palvelusta. Bosch BME680-anturin avulla on jo toteutettuja kaupallisia IoT-sovelluksia, kuten lisäilman laadunmittaus Bosch Smart Home Twinguard -savuilmaisimeen (LINKKI) sekä ilmaa mittaavaan i-BLADES Smartcase -lisälaitekotelolle (kuvassa) Samsungin kännykälle (LINKKI).

LISÄÄ: Bosch Sensortec (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), ajurit ja ohjelmistotuki (LINKKI) sekä jakelijat (LINKKI

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017