Cortex-ohjaimeen lisää liitäntöjä ja tietoturvaa

Microchip on julkaissut 32-bittiset SAM D5x ja SAM E5x mikro-ohjainperheet, jotka tarjoavat aiempaa enemmän liitäntärajapintoja ja laitetason tietoturvaa. Uutuuspiirit ovat tarkoitettu tulevaisuuden IoT-ratkaisuihin, kulutuselektroniikkaan ja teollisuuteen.

Microchipin uusissa SAM-piireissä voi olla maksimissaan sisäisenä megatavu virheenkorjauksella varustettua kaksisivuista Flash-muistia sekä 256 kilotavua SRAM-muistia. Flash-muisti on jaettu kahteen sivuun, mikä mahdollistaa, että piirillä olevia sovellusohjelmia voi päivittää ilman toiminnan keskeytyksiä.

Laitetason turvaominaisuuksiin kuuluu julkisen avaimen kryptografinen ohjain (PUKCC), joka tukee Elliptic Curve Cryptography (ECC)-, RSA-rakenteita sekä AES- ja SHA-salausstandardeja. Molemmissa piiriperheissä on QSPI (Quad Serial Peripheral Interface, XIP) -ominaisuus, mikä mahdollistaa pienikokoisten sarjamuotoisten Flash-muistipirien käyttämisen lisämuistina.

SAM D5/E5 -mikrokontrollerit sisältävät liukulaskentayksiköllä varustetun ARMin Cortex M4 -suoritinytimen. Suoritin voi toimia 120 MHz: n taajuudella ja tehonkulutus on 65 mikroampeeria megahertsiä kohden.

Muita ominaisuuksia SAM D5 / E5 piiriperheissä ovat Secure Digital Host -ohjain (SDHC) tiedonkeruuta varten ja kapasitiivisen kosketuksen ohjain (PTC) sekä  kaksi CAN-FD-porttia ja 10 / 100Mbps Ethernet.

Kaikki SAM D5x/E5x mikro-ohjaimet tukevat Atmel Studio 7-  ja START-kehitystyökaluja. SAM E54-piirimallille on saatavissa Xplained Pro -kokeilukortti.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!