Julkinen internet ei riitä enää kaikille

Vuonna 2020 yritysten välisissä yksityisissä verkoissa liikkuu kuusi kertaa enemmän dataa kuin julkisessa internetissä, arvioidaan verkkoyhtiö Equinixin julkaisemassa selvityksessä.  Suorien yhteyksien kasvunopeus on lähes kaksinkertainen julkiseen dataliikenteeseen verrattuna.

Equinixin julkaisemassa Global Interconnection Index selvityksessä arvioidaan, että yritysten välisen suoran yksityisen verkkoliikenteen keskimääräinen vuosikasvu on 45 prosenttia (CAGR).

Liikenteen kaistanleveys saavuttaa 5000 terabittiä sekunnissa vuoteen 2020 mennessä. Lukema peittoaa jopa verkkotekniikkayhtiö Ciscon arvion maailmanlaajuisen internetliikenteen kasvusta (24 prosenttia) ja määrästä (855 Tbps).

Indeksi ennustaa myös suorien yhteyksien kasvuvauhdin eri puolilla maailmaa. Yhdysvalloissa on suurin kaistanleveys, mutta se on myös kypsin markkina-alue. Muiden alueiden ennustetaan ottavan etumatkaa kiinni nopeamman kasvun myötä.

Voimakkainta kasvua Equinixin raportissa ennustetaan suorille yhteyksille pilvi- ja IT-palveluntarjoajiin. Tämä vahvistaa yrityksen mukaan  käsitystä It-infrastruktuurin siirtymisestä keskitetyistä ja yritysten omistamista datakeskuksista hajautettuihin monipilviympäristöihin. Myös uusin digitaaliteknologia mullistaa toimialoja ja pakottaa yritykset keksimään uusia informaatioon perustuvia liiketoimintamalleja.

Indeksissä ennustetaan pankki- ja vakuutustoimialan kasvavan suurimmaksi suorien yhteyksien käyttäjäksi. Toiseksi suurin käyttäjä vuonna 2020 olisi tämän hetken ykkönen televiestintä, jonka kasvua ajavat anturit  ja IoT-ratkaisut. Kolmantena tulevat raportin mukaan pilvi- ja IT-palvelut.

Vaikka suorat yksityiset yhteydet ovat kriittisen tärkeitä digitaaliselle liiketoiminnalle, niiden laajuutta ei ole Equinixin mukaan aiemmin mitattu numeerisesti. Raportissa arvioidaan yhteyksien kasvua ja käyttöä vuoteen 2020 asti.

LISÄÄ: Equinixin Global Interconnection Index -raportti (LINKKI, ladattavissa pdf:nä, 5,9 Mt)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!