Nokian Ozo-ääni ja Zeiss uutuuskännykkään

Nokia-kännyköiden uusi lippulaivamalli 8 rakentuu Zeissin-optiikkaan ja Nokian kehittämään 360 asteen Ozo Spatial -tilaääneen. Erikoisuutena on myös kahden kameran yhtäaikainen videokuvaus.

Nokia-kännyköiden valmistaja HMD Global julkisti eilen Lontoossa ensimmäisen puhelimensa saksalaisen Zeissin-optiikalla. Nokia 8:ssa on tarjolla mahdollisuus kuvata kaksipuolisesti videota ja still-kuvia, ja videon voi julkaista livenä suoraan sosiaaliseen mediaan, Facebookiin ja YouTubeen.

Kaksipuolisessa kuvauksessa hyödynnetään puhelimen 13 megapikselin etu- ja takakameraa. Molempien kameroiden taltioimat kuvat ja videot näkyvät yhtä aikaa puhelimen kahteen osaan jaetulla näytöllä. Takakamerassa on 13 megapikselin väri- ja 13 megapikselin mustavalkokenno ja ledisalama.

Nokia 8 on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytössä Nokia Technologiesin kehittämä 360 asteen Ozo Audio. Se tuo oman lisänsä puhelimen 4K-videokokemukseen. Binauraaliset koodekit mahdollistavat hifi-tasoisen äänentoiston.

Nokia 8:ssa on Qualcommin Snapdragon 835 -piirisarja MSM8998 (4x 2.45 GHz Qualcomm Kryo ja 4x 1.8 GHz Kryo) ja käyttöjärjestelmänä Android Nougat 7.1.1. Näyttö on 5.3 tuuman IPS-nestekide 2560 x 1440 pikselin tarkkuudella.

Tarjolle tulee yhden ja kahden SIM-kortin puhelinmallit. Tallennustilaa on 64 gigatavua ja laajennus tehdään MicroSD-kortilla. Puhelin tukee GSM:n, WCDMA:n, TDS-CDMA:n lisäksi LTE-kanavia 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41. Verkkonopeus on LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL.

Akun pikalataus tukee Qualcommin Quick ChargeTM 3.0 -tekniikkaa. Wlan-tuki on 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO) ja Bluetooth 5.0 -tyyppiä. Mukana on myös NFC ja ANT+-lähituki. USB on C-tyyppinen, jossa USB3.1 Gen 1 ja 5 Gbps:ssa nopeus. Paikannus tukee GPS/AGPS:n lisäksi venäläisten Glonass- ja kiinalaisten Beidou DBS -satelliittiverkkoja.

Uutuuspuhelin on toteutettu yhdestä 6000-sarjan alumiinikappaleesta, joka on viimeistelty 40-vaiheisessa prosessissa, jossa runko on tarkkuushiottu, anodisoitu ja kiillotettu. Puhelimet valmistetaan Kiinassa.

Rungossa on grafiitilla suojattu kuparinen viilennysputki, joka haihduttaa lämmön koko puhelimen pituudelta ja leveydeltä. Kotelo on roiskeenkestävä IP54. Ulkomitat ovat 151.5 x 73.7 x 7.9 mm (kameran objektiivin kohdalla 8.3 mm) ja paino 160 grammaa.

Nokia 8 tulee tarjolle teräksen ja mattasinisen värisenä. Myöhemmin värivalikoima täydentyy valmistajan mukaan korkeakiiltoisella sinisellä ja korkeakiiltoisella kuparilla. Niistä siniselle luvattiin myös lisää muistia – tallennusmuistiksi 128 gigatavua.

Päivitetty 16.29

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!