Suomalaiset puhtaan teknologian yritykset hakevat voittoa

Suomesta osallistuu kymmenen puhtaan teknologian kasvuyritystä kansainväliseen Global Cleantech Later Stage Award -kilpailuun. Mukana on myös helsinkiläinen Altum Technologie, joka on kehittänyt ultraääneen perustuvan ratkaisun teollisuuslaitteiden ja -putkien puhdistukseen.

Kansainvälisten pääomasijoittajien seuraaman kilpailun järjestää eturivin cleantech-klustereiden yhdistys GlobalCleantech Cluster Association (GCCA), joka seuloo vaiheittain kymmenen parasta yritystä eurooppalaisten, amerikkalaisten ja aasialaisten yrityksen joukosta.

Finaaliin valitaan 30 yritystä. Kilpailu on suunnattu lupaaville, jo näyttöjä antaneille cleantech-kasvuyrityksille. Kilpailun tulokset julkistetaan 31.10.2017 Lontoossa järjestettävän cleantech-pääomasijoitustapahtuman Cleantech Venture Dayn yhteydessä.

Suomessa kilpailun koordinoinnista vastaavan Nordic Innovation Acceleratorin toimitusjohtaja Emmi Kaipio on varma, että kilpailu ja pääomasijoitustapahtuma tarjoavat yhdessä suomalaisyrityksille poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat verkottua kansainvälisten partnereiden ja pääomasijoittajien kanssa.

Yhtenä kymmenestä kilpailuun osallistuu kotimainen Altum Technologies, joka on kehittänyt ultraääneen perustuvan ratkaisun teollisuuslaitteiden ja -putkien puhdistukseen.

Altumin Toimitusjohtaja Matias Tainela pitää ensimmäistä kertaa Lontoossa järjestettävää Cleantech Venture Day -tapahtumaa ja kilpailua yrityksen kannalta tärkeänä.

Muita kisassa mukana olevien suomalaisyritysten tuotteita ovat muun muassa IoT-sisäilmanturit,  aurinkoenergia ja sähköautojen latausbisnes.

LISÄÄ: Kilpailun verkkosivut (LINKKI)

Suomalaiset Cleantech-ehdokasyritykset

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!