Ennakoiva valo-ohjaus polkupyörille

Dynniq ja Tampereen kaupunki ovat kehittäneet mobiilisovelluksen, joka pyytää pyöräilijälle liikennevaloissa automaattisesti vihreää valoa. Mobiilisovellus lähettää pyynnön jo pyöräilijän lähestyessä liikennevaloristeystä.

Kun pyyntö lähetetään ennakoiden ja automaattisesti, voi pyöräilijä päästä liikennevaloista läpi pysähtymättä. Jos pyöräilijä kuitenkin joutuu pysähtymään punaisiin valoihin, on valoissa vietetty aika kehittäjien mukaan lyhyempi kuin normaalisti. Tämä tekee pyöräilystä huomattavasti mielekkäämpää.

Sovellus kytketään aktiiviseksi yhdellä painikkeella. Tämän jälkeen laitteen näyttö voidaan sammuttaa ja laite asettaa esimerkiksi taskuun. Kun sovellus lähettää pyynnön liikennevaloille, se ilmoittaa vastaanotosta äänimerkillä. Visuaalista ilmoitusta ei anneta turvallisuussyistä.

Sovelluksen toimintaa testataan Tampereella jo 17 risteyksessä. Lisäksi yritys hakee testaukseen uusia pyöräilijöitä.  Uutuus vaatii Android-laitteen ja ohjelma on ladattavissa Google Play-sovelluskaupasta.

Kuvituskuva: Helkama Pyörä

LISÄÄ: Dynniq Finlandin tuotetieto  (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017