Berliinin IFA-messut 2017 – älykelloja ja OLED-tekniikkaa

Berliinin kulutuselektroniikan messuilla ovat mukana alan suurimpien toimijoiden lisäksi pienemmät yritykset. Suomesta mukana on esimerkiksi Polar Electro Kempeleestä, joka on joutunut kovaan kisaan Applen ja Samsungin tyyppisten jättiyritysten kanssa.

Polar Electron uusin sporttikello.

Samsung esitteli Berliinin IFA-messujen alla kolme uutta tuotetta. Gear Sport on kompakti, monipuolinen, aktiiviseen elämäntapaan suunniteltu vedenpitävä älykello.

Gear Fit2 Pro on päivitetty aktiivisuusranneke, jossa GPS-tuki. Spotify-yhteistyön avulla Premium-käyttäjät voivat kuunnella musiikkia Spotify Offline -tilassa.

Samsungin Gear Sport -älykello.

Samsungin Gear Sport  -älykellossa on 1,2-tuuman Super AMOLED -näyttö ja Gear Fit2 Pro -aktiivisuusrannekkeessa 1,5 tuuman Super AMOLED -näyttö sekä teräväpiirtoinen kosketusnäyttö.

Samsung jatkaa myös uusien QLED-televisioiden tuontia markkinoille. IFA-osastolla mallisto koostuu 14 QLED-televisiosta, joita on saatavana niin litteinä kuin kaarevina. Koot vaihtelevat 49 ja 88 tuuman välillä.

IFA:ssa Samsungilla on esillä myös maailman levein QLED-pelinäyttö (kuvassa). Kaarevassa 49-tuumaisessa pelinäytössä on 32:9 -kuvasuhde ja 3840×1080 pikselin tarkkuus. Samsungin CHG90:ssä on HDR-tuki ja 600 nitin valovoima. Mukana on myös AMD Freesync-tuki ja 144 hertzin maksimi virkistystaajuus.

3D-skannaus kännykkään

Sonyn 3D Creator -sovelluksella kännykkä muuttuu 3D-skanneriksi.

Sony julkistaa messuilla kaksi uutta, 3D-skannaustoiminnolla varustettua älypuhelinta – Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact.  Kummassakin puhelimessa on Sonyn Motion Eye -kamera, joka tallentaa yrityksen mukaan sellaisetkin yksityiskohdat, joita ihmissilmä ei havaitse.

Sonyn 3D Creator -sovelluksella  voidaan kännyköillä tehdä 3D-skannauksia neljässä eri skannaustilassa: pääskannaus, kasvoskannaus, ruokaskannaus ja vapaa skannaus. Uusissa malleissa on uusin Android 8.0 Oreo.

”Näemme, että suuri 3D-ekosysteemi on syntymässä, mutta tähän asti kuluttajilla ei ole ollut mahdollisuutta skannata itse helposti. Tarjoamme tämän ensimmäisenä matkapuhelinvalmistajana”, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen tiedotteessa.

Digiapulaisia ja AR-silmikoita

Lenovo tuo Berliinissä lisättyä todellisuuden Mirage AR- ja Microsoftin kanssa luodulla Lenovo Explorer -virtuaalisilmikot. Erityisenä kohteena on AR- ja virtuaalipelit, mutta molemmille silmikolle voi käyttöä myös muissa sovelluksissa.

Lenovon Microsoftin kanssa kehitetty Explorer-virtuaalisilmikko. Pelisovelluksiin on tarjolal Mirage AR-lasit.

Lisäksi Lenovo esitteli Amazonin Alexa-älylaitteiden kanssa toimivia tuotteita, muun muassa Tab 4 -sarjan tabletteihin tulee saataville Alexaan liitettävä digiapulainen, Home Assistant Pack.

Käyttäjä voi tehdä Alexan avulla verkko-ostoksia, kuunnella musiikkia tai hallita älykotia. Home Assistant Pack sisältää sovelluksen tablettiin, kaiuttimen ja laaja-alaisen äänentunnistuksen kahdella mikrofonilla. Lenovon uusi Motorolan Moto X4 toimii yhteen myös Amazonin Alexan kanssa.

Berliinin IFA-messut jatkuvat keskiviikkoon 6.9.2017 asti. Päivitämme uutista muiden valmistajien uutuuksilla…

Alempana myös muutamia historiallisia kuvia aiemmista IFA-messuista vuosilta 1993, 1983 ja 1930.

Kuvat: IFA, Samsung ja Polar Electro

LISÄÄ: IFA2017-sivusto (LINKKI), Samsungin IFA-lehdistötilaisuus (LINKKI, Youtube-video) sekä Panasonicin  (LINKKI, Youtube-video), Acerin (LINKKI, video) ja Sonyn vastaavat tilaisuudet (LINKKI).

Tässä muiden yritysten IFA2017-julkistusvideoita (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

 

HISTORIAN HAVINAA: Radiomessuista kulutustekniikan messuiksi

Nokia julkisti ensimmäisen GSM-puhelimen vuonna 1993 Berliinissä. Kuva: IFA.
Kolmiulotteinen televisio oli esillä vuoden 1983 IFA-messuilla. Kuva: IFA.

 

Fyysikko Albert Einstein avasi IFA.-messut vuona 1930. Kuva: IFA