Virtapihi flash-muistipiiri sulautettuihin

Microchip on tuonut tarjolle nopean 64 megabitin flash-muistipiirin, jossa yhdistyy Dual Transfer Rate DTR -liitäntä ja SuperFlash NOR Flash-muistitekniikka. Nopeatoiminen muisti toimii 1.8 voltin (1,65-1,9 volttia) käyttöjännitteellä.

Microchipin flash-piiri SST26WF064C on suunniteltu lukunopeudeltaan niin nopeaksi, että siinä olevaan ohjelmakoodia voidaan ajaa suoraan Execute-in-Place (XIP) -tekniikalla. Nopeaan muistin käsittelyyn SST26WF064C-piiri käyttää 4-bittistä multipleksoitua I/ O-sarjaliitäntää tehostaakseen suorituskykyä.

Piirin Dual Transfer Rate (DTR)- signalointi antaa mahdollisuuden saada tietoja muistin lukua ohjaavan kellon sekä nousevalla että laskevalla reunalla. Se vähentää datan kokonaisaikaa ja virrankulutusta. SST26WF064C tukee myös perinteistä Serial Peripheral Interface (SPI) -protokollaa.

Muistiväylä toimii aina 104 MHz kellotaajuuteen saakka. Nopean muistin lukemisen lisäksi piiri tukee nopeaa koko muistin sisällön tyhjentämistä. SST26WF064C:n tyypillinen piirillä olevan datan poistoaika on ainoastaan 35-50 millisekuntia.

Perinteisissä flash-piireissä, jotka pitää tyhjentää sivu kerrallaan koko piirin tyhjennys kestää useista sekunneista yli puoleen minuuttiin. Piirin luvataan kestävän jopa sata tuhatta tallennus- ja tyhjennysjakso sekä tietojen säilymisajaksi luvataan yli 100 vuotta.

Microchipin SST26WF064C on saatavissa useissa erilaisissa koteloissa. Niitä ovat kahdeksan nastainen WDFN (6 mm x 5 mm) ja  SOIJ (5,28 mm) sekä 16 nastan SOIC (7,50 mm) ja 24 pallon TBGA (8 mm x 6 mm). Microchip tarjoaa piiristä Verilog- ja IBIS-malleja sekä laiteohjaimia.

Microchip osti vuonna 2010 SuperFlash-tekniikkaa kehittäneen SST-muistipiirivalmistajan.

LISÄÄ: Microchop (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!