Wärtsilä otti aaltovoiman valikoimiinsa

Wärtsilä ryhtyy yhteistyöhön aaltovoiman kehittäjäyhtiö AW-Energyn kanssa. Samalla Wärtsilä ryhtyy maailmanlaajuisesti toimittamaan AW-Energyn kehittämiä WaveRoller-aaltovoimaloita. Yritysten välillä on ollut jo teknologiayhteistyötä.

Wärtsillä pääsee sopimuksen kautta kasvaville merienergian markkinoille. Se on ollut Wärtsilän mukaan vielä hyödyntämätön uusiutuvan energian lähde, jonka potentiaalinen tuotantokapasiteetti on satoja gigawatteja. Uudella aaltovoimateknologialla on kaikki edellytykset nousta tulevaisuudessa yhtä suureen ja tärkeään rooliin kuin aurinko- ja tuulivoima.

’’Olemme valinneet yhteistyökumppaniksi AW-Energyn, koska johtavana energiaratkaisujen toimittajana ja järjestelmäintegraattorina haluamme olla eturintamassa tarjoamassa aaltovoimaratkaisuja asiakkaillemme ympäri maailman”, toteaa Wärtsilä Energy Solutions -liiketoiminnon johtaja Javier Cavada.

Teknologia on tällä hetkellä sellaisessa kehitysvaiheessa, jossa kaupallisesti toimivia pilottiasennuksia voidaan toimittaa aaltoenergiasta kiinnostuneille asiakkaille. Wärtsilän ja AW-Energyn toisiaan täydentävä osaaminen viitoittaa tietä WaveRoller-teknologian kaupalliselle käyttöönotolle.

’’Yhteistyö Wärtsilän kaltaisen maailmanluokan teknologiakonsernin kanssa on osoitus teknologiamme kaupallisesta valmiudesta”, sanoo AW-Energyn toimitusjohtaja John Liljelund. AW-Energyn WaveRoller on tällä hetkellä mukana kehitysprojekteissa Euroopassa, Amerikoissa ja Aasiassa.  Valmisteilla on yhteensä noin 300 megawatin edestä kapasiteettia.

Yhteistyö julkistettiin muutama kuukausi sen jälkeen, kun Wärtsilä oli ilmoittanut tukevansa uusimman WaveRoller-aaltoenergiamuuntimen kehitystä. Nyt yhteistyö keskittyy ennen kaikkea projektitoimituksiin. Lisäksi yritysten välistä yhteistyötä voidaan laajentaa esimerkiksi teknologiaan ja elinkaaripalveluihin.