Korkeakouluun big data -osaajien maisteriohjelma

Helsinkiläinen ammattikorkeakoulu Arcada tarjoaa ensi syksystä alkaen insinööreille big data -analytiikan maisteriohjelman. Sillä pyritään vastaamaan räjähdysmäisessä kasvussa olevaan alan ammattilaisten tarpeeseen. Korkeakoulu on tarjonnut jo parin vuoden ajan big datan ylemmän asteen erikoistumisopintoja.

Uuden ajan big data-ammattilaiset pystyvät käsittelemään ja hyödyntämään tietokoneiden ja käyttäjien tuottamaa valtavaa tietomäärää nykypäivän digitaalisessa maailmassa ja löytämään siitä toistuvia kaavoja.

’’Maisteriohjelma vastaa suureen ohjelmointitaitoisten alan asiantuntijoiden kysyntään, sanoo tutkintovastaava Magnus Westerlund  (MSc) . Suomessa ei aiemmin ole ollut hänen mukaansa tarjolla vastaavaa koulutusta.

Big data -osaamisen merkitys kasvaa koko ajan. Tietojärjestelmät tuottavat joka tunti suunnattomia määriä dataa. Se voi tarjota mittaamattoman arvokkaita oivalluksia ja tietoa päätöksenteon pohjaksi.

Kelpoisuusvaatimuksina big data -analytiikan maisteriohjelmaan on AMK-tason insinööritutkinto (tai vastaava) sekä kolmen vuoden työkokemus ohjelmoinnin ja ohjelmistokehityksen alalta.

Myös muiden alojen AMK-opiskelijat voivat hakea koulutukseen suoritettuaan vähintään 30 opintopistettä analytiikan syventäviä opintoja. Opiskelijavalinta maisteriohjelmaan käynnistyy keväällä ja opinnot alkavat syksyllä 2018.

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017