Suomalaiskuormaajaan litium-akkupaketti

Valmet Automotive toimittaa pienkuormaajavalmistaja Avant Tecnolle litium-akkupaketit yrityksen täyssähköiseen  e6-kuormaajaan. Akkujen tuotanto aloitetaan Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa syksyn 2017 aikana.

Valmet Automotive valmistaa  Avant e6-kuormaajan litium-akkupaketit  autotehtaan yhteyteen rakennetuissa uusissa tiloissa.

”Yhteistyö Avant Tecnon kanssa on Valmet Automotivelle avaus uudelle liiketoiminta-alueelle. Kyseessä on ensimmäinen akku, jonka otamme sarjavalmistukseen”, kertoo Valmet Automotiven sähköajoneuvoliiketoiminnan johtaja Jyri Kylä-Kaila. Yritys on esitellyt akkukehitystään jo messuilla.

Ylöjärveläisyhtiön Avant e6 on maailman ensimmäinen täyssähköinen kuormaaja, jossa on käytössä litiumakkutekniikka. Akun nopea lataus mahdollistaa jatkuvan ja tehokkaan työskentelyn. Avantin e6-kuormaajan litium-akkujärjestelmä on Valmet Automotiven suunnittelema.

”Tämän tyyppisten täyssähköisten laitteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Päästöttömät, hiljaiset ja silti tehokkaat työkoneet sopivat erinomaisesti työskentelyyn esimerkiksi kaupunkien keskusta-alueilla tai rakennusten sisällä”, kertoo Avant Tecnon varatoimitusjohtaja Jani Käkelä.

Kuva: Avant Tecnolle valmistettu litium-akkupaketti, www.uusiteknologia.fi

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!