Suomi vie älylääkekaappeja Tanskaan

Kuopiolainen Newicon on toimittanut Odensen yliopistolliseen sairaalaan potilasturvallisuutta parantava älylääkekaappin. Odensen älylääkekaappi on Tanskan ensimmäinen. Tanskan sairaaloissa investoidaan nyt voimakkaasti teknologiaan, kuten automaatioon ja jäljitettävyyteen.

Älylääkekaappien avulla tanskalaissairaalan lääkehuolto-prosessia kehitetään tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi. Lääkkeiden säilytys- ja jakeluturvallisuus sekä jäljitettävyys paranevat. Myös inhimillisten virheiden sekä väärinkäytösten mahdollisuus minimoidaan automaation avulla.

NewIcon aloitti viime keväänä tanskalaisen Roboclusterin tukemana pilottikokeilun Odensen yliopistollisessa sairaalassa, jossa sairaanhoitajat testasivat eMed Icon -älylääkekaappia ensiapuosastolla. Kaappeihin suunniteltiin tanskankielinen käyttöliittymä.

NewIcon toimittaa älylääkekaappien lisäksi robottiperusteisia lääkkeiden varastoautomaatteja sairaaloihin ja apteekkeihin.

Yhteistyötä jatketaan edelleen osana kansainvälistä Patient@home-hankekokonaisuutta. Mukana on useita kymmeniä kumppaneita eri maista. Newicon on mukana ainoana suomalaisena.

Älylääkekaappista on saatu hyviä käyttökokemuksia Odensen lisäksi myös useissa suomalaisissa sairaaloissa. Yritys valmistaa myös lääkkeiden varastoautomaatteja.

Kuopiolainen Newicon keräsi alkuvuodesta yleisöannissa lähes 4,4 miljoonaa euroa lisää pääomaa. Summa  on yrityksen mukaan tiettävästi suurin joukkorahoituksella kerätty sijoitus Suomessa.

Kuvat: Newicon

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!