M-Files-seminaari: Esineiden internet vaatii parempaa tiedonhallintaa

Tulevaisuuden tiedonhallinnan tulee olla yritystoiminnan ytimessä ja johdon käsissä, arvioitiin suomalaisen tietokantayhtiö M-Filesin vuosiseminaarissa. Puhujana tapahtumassa oliva kuvan AIM internationalin John Mancinin lisäksi IoT-aihetta käsitellyt F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Kuudennetta kertaa järjestetyssä M-Filesin vuosiseminaarissa oli paikalla yli 600 liiketoiminnan päättäjää kuulemassa uusimmasta älykkäästä tiedonhallinnasta, koneoppimisesta, tietoturvasta sekä digitaalisuuden uusimmista trendeistä.

Koneoppimisen aikakaudella metatiedot ovat avainasemassa. Tämän lisäksi tarvitaan aiempaa enemmän automatiikkaa, joustavuutta ja dynaamisuutta liiketoimintaprosessien ja tiedonhallinnan kehittämiseen. Nämä tekijät määrittävät menestymisen tulevaisuudessa”, totesi AIIM Internationalin tiedonhallinnan asiantuntija, John Mancini puheessaan.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoi omassa pääpuheenvuorossaan, että edessä on koneoppimisen vallankumous. IoT:n myötä kaikki laitteet leivänpaahtimista jääkaappeihin ovat pian verkossa.

Tulevaisuudessa Hyppösen mukaan laitevalmistajat keräävät dataa ihmisten toimintatavoista – halusimme sitä tai emme.

”Organisaation tietojen on oltava turvassa, hallittavissa ja helposti käytettävissä. Tieto on hyödytöntä, kunnes se on jalostettu ja louhittu käyttöön”, Hyppönen sanoi verraten tietoa öljyyn.

’’Tekoälyn, GDPR:n ja lamaannuttavien virushyökkäysten myötä tieto muuttuu entistäkin arvokkaammaksi. Siksi tulevaisuuden tiedonhallinnan tulee olla yritystoiminnan ytimessä ja johdon käsissä, Hyppönen sanoi.

Tapahtumassa M-Filesin teknologiajohtaja Antti Nivala ja tuotehallintajohtaja Mika Javanainen esittelivät uuden metatietoa tekoälyn avulla tietoa luokittelevan M-Files 2018 -tuotteen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017